Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sanny Lindströms blogg

De kommer sakna ”Chicken” Shinnimin

I slutspelstider uttalar sig lagen aldrig om skador. Någonsin.
Trots det hann inte ens gårdagens match mellan Växjö och Luleå ta slut innan vi fick veta att Johan Forsbergs axel minsann var ur led efter den crosschecking han fått från Brendan Shinnimin.
Ett sätt att försöka sätta press på hockeys disciplinära instanser?
Självklart.

Det finns ingen spelare som hamnat i händelsernas centrum som Brendan Shinnimin på väldigt, väldigt länge. Jag kan inte minnas sist vi hade en sådan spelare. Faktiskt.
Inte bara är han en synnerligen skicklig hockeyspelare, något han visade prov på igår när han mer eller mindre på egen hand såg till att matchserien mellan Luleå och Växjö lever vidare, utan också en oberäknelig spelare med en tendens att ramla enkelt och spela på gränsen och lite därtill.
Utan stjärnbacken Joel Persson är Shinnimin den lilla strimma till hopp om att Växjö ska kunna skriva historia som det enda lag som någonsin lyckats vända ett 0-3 underläge i en matchserie.
Klart som tusan att Luleå då gör allt för att skipa rättvisa och försöka sätta press på alla instanser och så tydligt gå ut och berätta omfattningen av Johan Forsbergs skada för att få Shinnimin avstängd.
Det är ju slutspel.
Ingen ”överkroppsskada” eller inte ”hunnit prata med honom ännu” här inte.
Sätta press. På- och utanför isen.

Jag kommenterade matchen och reagerade inte nämnvärt på situationen under spelets gång utan såg situation varpå Shinnimins klubba hamnade i trakten kring rygg eller nacke.
Jag kunde inte heller bedöma omfattningen eller hur hård den egentligen var på de bilder jag snabbt fick ta del av.
Det jag nu kan konstatera är att den är vårdslös och ful.

Från Växjös håll trycker man nog att Brendan Shinnimin är orättvist behandlad och från Luleås håll anser man avstängningen var i det minsta laget.
Jag är väl någonstans där mittemellan. Kan faktiskt till och med tycka att straffet är för hårt men tänker inte spela ut kortet om att Shinnimin straffas hårdare än någon annan.
Jag kan bara konstatera att om det var Shinnimin som krockat med en Luleåspelare på samma sätt som Oscar Engsund gjorde med Filip Cederqvist igår hade det fullkomligt tagit hus i helvete.
Det kan ingen förneka
Jag tycker det är tråkigt att Brendan Shinnimin inte kan spela mer i den här serien i och med den tre matcher långa avstängning han tilldelades.
Han har gett den här matchserien en extra krydda och jag tror faktiskt också att publiken i Luleå kommer sakna ”Chicken” Shinnimin som de kallar honom.
Det ska dock inte ge honom något frikort men tre matcher var ett tufft straff oavsett spelare.

Älskad och hatad. En sak är säker. Brendan Shinnimin lämnar ingen oberörd.  Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny