Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Var är ni?

Äntligen måndag och återigen dags att hylla spelarna som stått ut under den gångna veckan och lyfta fram andra händelser på- och vid sidan av isen som är värda en plats i strålkastarnas ljus.

Veckans slutspelslag #1

Målvakt:

Markus Svensson Färjestad

Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN /

Färjestads Markus Svensson blev pappa i torsdags och fick ”ledigt” i den första kvartsfinalen mot HV71 i fredags. Väl tillbaka i spel igår var Svensson den enskilt största anledningen att Färjestad kunde utjämna matchserien mot ett för dagen vasst HV71.
Svensson stod för spekatkulära räddningar och visade med eftertryck sin betydelse för värmlänningarna.

Bubblare: Mantas Armalis Skellefteå

Backar:

Emil Djuse Skellefteå

Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN /

Stod för storstilad insats i Skellefteås övertygande seger mot Djurgården i match ett. Djuse var starkt i det fysiska spelet, bra på att leverera distinkta pass och över lag väldigt stabil.
Det här slutspelet kan vara det sista vi ser av Djuse som ryktas ha blickarna riktade mot sig av flertalet NHL-lag.

Chay Genoway Frölunda

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN /

Den eleganta backen gör en riktigt bra match i Frölundas övertygande seger i match ett mot Malmö i lördags. Är enormt skicklig på att att transportera puck och löste dessutom all form av problematik i den egna zonen mer distinkt än brukligt.

Bubblare: Mikko Lehtonen HV71, Jesse Virtanen Färjestad.

Forwards:

Robin Kovacs Luleå

Simon Eliasson / BILDBYRÅN /

Wow. Vilken insats som Kovacs stod för i gårdagens match mot Växjö när han svarade för fyra poäng. Hanterar den höga hastigheten på isen fenomenalt och är sådär lagom grinig och grisig som gör honom effektiv i ett slutspel.

Emil Larsson Luleå

Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN /

Känns som den ultimata slutspelsspelare med sin tyngd och nu med sitt återfunna målsinne. Tre mål under veckans två matcher och överlag vasst spel.
Har stått upp väl och faktiskt tröttat ut rejäla backen Daniel Rahimi efter flertalet tuffa bataljer.
Larssons ger Luleå spets och tyngd.

Pathrik Westerholm Frölunda

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN /

Om Frölunda ska gå långt behövs offensiv leverans från fler spelare än Ryan Lasch och två enheter som fungerar i powerplay. Det och lite därtill har den vänsterskjutande Westerholmaren gett laget vilket är passande för brödarnaduon som återfinns som en paketdeal på spelarmarknaden för andra klubbar att lägga bud på inför kommande säsong.

Bubblare: Niklas Olausson Luleå, Linus Fröberg Växjö, Oscar Möller Skellefteå

Coach:

Roger Rönnberg Frölunda

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN /

Matchen i matchen mellan Roger Rönnberg och Peter Andersson ska bli intressant att följa. Två frispråkiga tränare som inte är rädda för att sticka ut eller lägga in lite vedträ i brasan.
Nu var det inte mycket till brasa eftersom Rönnbergs Frölunda aldrig tillät det bli varken dramatiskt, spännande eller direkt mycket känslor när man körde över Malmö i lördags.

* * * * * * * * *

Veckans… Junior
Säsongen startade inte speciellt bra för HV’s David Gustafsson som stördes av skador vilket gjorde att han missade en betydande del matcher. Det hämmade delvis hans spel och tilltänkta genombrott.
Det jag sett av Gustafsson under inledningen av slutspelet har varit av högsta klass och håller den talangfulla centern sig frisk framöver och fortsätter utvecklas förfogar HV över en riktigt vass center nästa säsong.

Veckans… Nollor
Frölundas Johan Mattsson fick förtroende i match ett mot Malmö i lördags och svarade med att hålla nollan precis som Skellefteås Mantas Armalis gjorde.

Veckans… Vart har ni tagit vägen?
När jag såg vad Växjös förstakedja med Kris Versteeg, Roman Horak och Toumas Kiiskinen gjorde i åttondelsfinalerna mot Örebro var jag fullt övertygad om att Växjö skulle bli en väldigt obehaglig motståndare för Luleå.
Efter de inledande två matcherna har kedjan varit tämligen osynlig och istället är det Linus Fröberg och Brendan Shinnimin som stått ut.
Om någon sett kedjan med Kris Versteeg, Roman Horak och Toumas Kiiskinen vänligen ring 08-7020090.
En sak är säker.
Ska Växjö vända detta prekära läge måste dessa tre synnerligen skickliga spelare leverera och skapa lång mycket mer än vad de gjort det inledande två matcherna.

Veckans… Maskin
Någon gång runt kvart i tre i lördags strax söder om Stockholms innerstad brummade Skellefteås slutspelsmaskin igång.
Laget som spelat sju finaler de åtta senaste åren visade omedelbart vilken klass man håller och vikten av disciplin och uppoffrande spel som krävs för att vara effektiv i ett slutspel.
Klass rakt igenom.

Veckans… Mål

https://twitter.com/cmoresport/status/1109188338123243521

Veckans… Prestation

https://twitter.com/cmoresport/status/1109473136783867904

Veckans… Smörpass

https://twitter.com/RoadLaker/status/1109216059574403078

Veckans… Snackis

https://twitter.com/cmoresport/status/1109215519595364352

Mål eller inte?
Domarna var glasklara med vad som gällde efter matchen och det omdiskuterade avgörande målet mellan Färjestad och HV71 i fredags.
Inom domarkåren hör jag dock att det rådde delade meningar.
Det säger en del om att regelverket bör striktas upp och förtydligas till kommande säsong.

Veckans… Smuts
Det här är bara smutsigt. Usch. Det finns absolut inga ursäkter förutom ren frustration vilken är en tämligen usel sådan. Stäng av!

https://twitter.com/cmoresport/status/1109852649891999744

* * * * * * * * * * * * *

Vill ni vara med och påverka veckans lista?
Hör av er på antingen Twitter eller Facebook.

Tack för att ni tog er tid

@Sannylindström