Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ett knapptryck bort

Ny vecka, dessutom slutspelsvecka så självklart finns det mycket att hissa samtidigt som fotbollslandslaget återigen stått för en fin prestation men spelare som struntar i oss fans.

Veckans hiss

Solen har tittat fram, på många orter har snön helt smält bort medan andra njuter av de underbara vattendropparna som som droppar ned från taken för det ultimata beviset att våren är här.
Det är också tiden på året när hockeyn är som allra roligast och hetast.
Jag pratar såklart om slutspelstider.
Hockeyallsvenskans slutspel (blir väl tredje raka daladerbyt va?) har gått med full kraft sedan en tid tillbaka och SHL´s dito drog igång i fredags (sorry åttondelsfinalerna).
Kvartsfinalerna är ovissa så det förslår och respektive matchserie känns stekhet vilket den vanligtvis svårsålda första kvartsfinal vittnar om när det var mer eller mindre fullsatt överallt.
Skellefteå och Frölunda har redan hunnit visa Djurgården respektive Malmö att de blir att räkna med där Skellefteås insats igår mot Djurgården påminner en del om det man visade upp under inledningen av slutspelet i fjol.
Det är på ett sätt tämligen märkligt men ändå fullkomligt självklart.
Skellefteå uppträdde igår som den slutspelsmaskin man är inställd att vara redo på precis vad som helst. Nu blev det inte mycket till anstormning från stockholmarna eftersom Skellefteå på ett effektivt sätt kvävde mycket av Djurgårdens fart och energi.
Nu ska tydliggöras att det inte var någon vidare slutspelshetta men kan finner ett stort intresse av att se taktiska detaljer betala av sig i sådan stor utsträckning som igår.
Idag rullar slutspelet vidare.
Press redan nu på Växjö och seriesegrande Färjestad.
Det är bara att spänna fast sig.

Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN /

Veckans diss

Jag följer dessvärre inte fotbollen lika slaviskt och är således inte lika insatt som jag en gång var.
Jag sitter i regel dock klistrad framför TV’n när det vankas EM, VM och dess kval. ”Det nya” landslaget attraherar och tilltalar mig väldigt mycket och tycker att Janne Andersson ger ett bra intryck och har återigen byggt det jag tycker symboliserar det svenska nämligen fokus på laget, inställningen och de uppoffrande jobbet.
Nu är jag ingen som kan utläsa taktik och löpvägar för att öppna upp ytor men jag kan säga så mycket som att det här landslaget ger mig något varje gång jag ser det och det gör mig jäkligt stolt.
Jag är nog inte den enda som känner just så här. Vi är många, jag lovar.
Därför har jag så otroligt svårt när spelare väljer att nobba media i samband med matcher.
Kom igen för fan.
Ni må tycka journalisterna är idioter men ni pratar likväl till alla fans. Jag tycker inte man underskatta eller förringa det.
Självklart behöver man attityd och stor tro på sig själv för att ta klivet in i den europeiska toppfotbollen. Jag förstår väl det.
Men väl hemma i samband med landskamper är det en av få gånger ”vi vanliga” får se och ta del av de bästa svenska spelarna. Att då nobba media och oss fans tycker jag är svagt.
Igår valde både Robin Olsén och Emil Forsberg att gå igenom den mixade zonen utan att prata med någon.
Visst. Jag är införstådd med att om man stannar upp och pratar med en journalist blir det i regel fler och mer ”tidskrävande” men likväl är det nog så viktigt. Speciellt gällande Emil Forsberg som ryktena florerar ska ha lämnat landslaget i besvikelse medan andra hävdar att det handlar om en skada.
Jag har ingen aning vad som är rätt eller fel, sant eller falskt mer än att man själva från landslaget och förbundet kan och måste hantera det bättre.
Om det nu är så att Emil Forsberg lämnat i besvikelse över att ha blivit utbytt, vilket jag har svårt att våga tro, är det en snudd på en skandal. Men ändå. 2019. Rätt lätt att göra en dementi kan man tycka. Bara ett knapptryck bort.
Nu tillåts media spekulera vidare något man lätt hade kunnat undgå om man varit med transparens och från förbundets sida legat steget före och berättat sanningen.
Är det så att Forsberg inte lämnat landslaget i besvikelse har uppgifterna skadat honom något enormt där han mer eller mindre utmålas till en diva av högsta snitt.
Det hade man från förbundet snabbt kunnat förhindra när uppgifterna kom ut.
Nog om det. Jag är jäkligt stolt över det svenska landslaget och hur de spelar fotboll.
Vi är många som är det och ni spelare är stora förebilder.
Glöm inte bort att snacka med fansen. Det är dem ni skiter i när ni dissar media.

Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny