Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Åtta spelare som kommer vara i händelsernas centrum

Den största charmen med slutspel är att få ta del av nya profiler och hjältar som växer fram och älskas av de egna fansen och avskys från motståndarnas dito.
Det är inte nödvändigtvis poängkungar utan spelare som via sitt spel kan ge sitt lag fördelar och få motståndarna ur balans. När man möter varandra varannan dag kan dessa spelare vara en nog så viktig faktor för sitt lags eventuella framgångar.

Jag har listat en slutspelsprofil i varje lag som jag tror vi kommer prata mycket om de närmsta veckorna:

Oskar Steen Färjestad

Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN /

Redan i fjol var Steen i händelsernas centrum efter att först blivit crosscheckad och sedan manglad av Skellefteås Joakim Lindström. Någonstans säger mig att det inte var en tillfällighet att det var just Steen som fick de smällarna. Kan vara en irriterande spelare att möta med sin ettriga och retfulla spelstil och tar gärna en sväng in framför motståndarnas mål för att markera sin närvaro och väl där blir det ofta lite gruff. Steen har den här säsongen gått från att vara en energispelare långt ned i hierarkin till att vara en flitig poänggörare och matchvinnare.

Oscar Engsund Luleå:

Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN /

En tuffing som gått från att vara icke önskvärd, opolerad och ibland direkt farlig spelare i Frölunda till en defensiv och kontrollerade jätte i Luleå.
Engsund är typen av spelare som alla lag vill ha på sin sida under ett slutspel med sin fysiska närvaro som numera gör sin än bättre med större spelförståelse och lugn. Engsund jagar inte längre de stora tacklingarna utan motståndarna vet likväl när han är på isen.
Kommer säkerligen att matchas hårt mot Kris Versteeg och till skillnad från Örebro måste Engsund klara av att ligga nära och få honom aningen ur balans.

David Printz Frölunda:

Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN /

Om Frölunda ställs mot tex Färjestad eller Djurgården fyller inte Printz riktigt samma roll som han kommer att göra mot Malmö. Under slutspelet i fjol när göteborgarna åkte ut mot just Malmö blev det märkbart att Frölunda saknade en tuff, rejäl och defensiv back. Printz fyller den rollen och med sin tuffa och oömma spelstil kommer han göra nytta mot Malmös tunga och fysiskt starka forwards. Dessutom måste Printz stå upp för exempelvis Ryan Lasch som jag är övertygad kommer få tjuvsällar under matchserien.

Daniel Brodin Djurgården

Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån /

Är en viktig del av Djurgårdens fruktade förstakedja och faktum är det är Daniel Brodins fysiska spel som öppnar upp ytor till framförallt Jacob Josefson. Brodin är en av seriens bästa tacklare och har en fart och timing som få andra. Har i år fått igång produktionen rejält och addera en kaxig attityd så förstår man att det lär hända saker när Brodin är på isen och det om något lär ägga fansen rejält.

Petter Granberg Skellefteå

Foto: Ola Westerberg / Bildbyrån

Om det, likt som i den norska ligan, finnas en tävling där man utser seriens starkaste spelare skulle tveklöst Petter Granberg få en pallplats. Nu är tiden på året då Granberg ska visa sig från sin bästa sida och vara en defensiv jätte som sprider skräck hos motståndarna. Har haft en okej säsong, varken mer eller mindre, men nu är våren här och med den räknar jag med att Granberg blir den mest illa omtyckta spelaren på Hovet de närmsta två veckorna.

Emil Sylvegård Malmö

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN /

Har man ett stort tandlöst leende, en fysisk spelstil och ett munläder som få är man en given profil i ett slutspel. Sylvegård har stadigt utvecklat spelet med puck och fyller en roll både om tacklare och poänggörare. När Sylvegård är på isen måste man som motståndare vara uppmärksam. Det lär Frölundas spelare vara och med det har Malmö vunnit fördelar.

Brendan Shinnimin Växjö

Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN /

När Shinnimin var i Luleå förra veckan utmärkte han sig genom att peka finger mot Luleås klack. Räkna med att han får ett hett mottagande redan ikväll. Sam Hallam måste få Shinnimin att fokusera på rätt saker med bra avvägningar och en balans att tillåta Shinnimin vara sig själv. Man vill inte begränsa honom utan tillåta honom att ligga på gränsen hela tiden. Ibland kommer det bli fel men om åtta av tio saker är positiva kan man ha överseende med två negativa.

Oscar Sundh HV71

Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN /

Jag har själv spelat med Oscar Sundh i Timrå under ett par års tid och har aldrig någonsin stött på en sämre förlorare. Det betyder i sin tur att Sundh är beredd att offra väldigt mycket för att också vinna. I en kedja med Joakim Andersson (ser dock ut att missa match ett) och Robin Figren kommer han ha stor roll dels som en fysik spelare men också som en ledare med massvis av rutin. Sundh lär matchas hårt mot Färjestads hetaste kedja och måste se till att ge sitt lag energi genom att flytta upp spelet i anfallszon vilket han är duktig på med sin vassa skridkoåkning.

* * * * * * * * * * * * 

Tack för att ni tog er tid

Sanny