Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jag tror man vill att skiten bara ska ta slut

Den här veckan hissar jag 1994 och ställer mig äntligen stadigt på det ben som jag haft så svårt att välja när jag dissar det här med att så många ska ha chansen att spela slutspel.

Veckans hiss

Minns ni vad som hände 1994?
# Tre Kronor tog OS guld efter att Peter Forsberg gjort ett ”Kenta Nilsson-mål” och Tommy Salo räddat Paul Kariyas straff. Senare samma år tog Sverige brons i fotbolls VM i en sommar vi aldrig kommer att glömma.
# Victor Nilsson Lindelöf, Filip Forsberg, Bianca Ingrosso och Justin Bieber kommer till jorden.
# Pulp fiction, Forrest Gump och tidernas bästa film Nyckeln till frihet har biopremiär.
# Hela världen vet nu vem OJ Simpson är efter att han flytt från polisen i en vit Ford Bronco i direktsänd TV när han misstänks för mordet på sin exfru.
# Kurt Cobain begår självmord
# Statsministern Carl Bildt skickar ett mail till Bill Clinton som då är USA´s president. De båda tycker det är ett fantastiskt nytt sätt att kommunicera på och det sägs vara första gången i historien som två regeringschefer mejlar mellan varandra. Båda sidorna är så till sig att de släpper pressmeddelanden om det historiska tilltaget.
# Ayrton Senna (F1-Världsmästare) dör i en olycka på Imola under San Marino’s GP.
# Den svenska regeringen godkänner byggandet av Öresundsbron.
#  Första avsnittet av tv-serien Vänner sänds i USA.
# Det svenska folket röstar ja till svenskt EG-medlemskap.
# Sist men inte minst. Det är senast som Rögle deltagit i ett SM-slutspel!

Som ni ser.
Det var ett tag sedan som skåningarna spelade SM-slutspel. Efter gårdagens seger mot Brynäs är det efter 25 år hög tid att man återigen får göra sig redo för ett slutspel och jag förväntar mig inget annat än ett galet tryck nere i Lindab Arena.
Jag är imponerad över den riktningsförändring man tagit under det senaste året och i och med framgångarna kan man nu på ett tydligare sätt bygga för framtiden när man tillskickad från tidigare år slipper gå ett ovisst kval till mötes. Tänk att det här laget inledde säsongen med stora förväntningar och fullkomligt kraschlandade med sex raka förluster. Det säger en del om karaktären i gruppen och hela organisationen.
Stort grattis till Rögle och nu hoppas vi såklart att det blir ett skånederby redan i åttondelen.
Snacka om skön start på årets slutspel.
Nu tror jag dock att vägen ligger vidöppen för Rögle att ta sig hela vägen upp på topp sex. Vinner man skånderbyt mot Malmö på tisdag har man Skellefteå i den sista omgången som jag inte tror rubbar Växjö på tisdag. En seger i den sista omgången mot Skellefteå säkrar i så fall en kvartsfinalplats och en chans att ladda om medan de fyra lagen bakom spelar åttondelsfinalerna.

Det fanns alla anledning att fira sedan Rögle säkrat sin första slutspelsplats sedan 1994.Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån /

Veckans diss

Linköping, Brynäs och Örebro kan fortfarande nå slutspel vilket i sig skapar en viss form av dramatik i tabellen.
Men låt oss vara ärliga.
Är de ens värda att gå dit?
Att Linköping fortfarande har chansen är ett underbetyg till de andra lagen. Visst att Örebro kommit starkt på slutet och stått för en imponerande upphämtning men sett över hela säsongen borde de varit borta från slutspelsracet för länge sedan.
Vad gäller Brynäs stod man för en fin insats mot Malmö i torsdags men en ordentlig plattmatch mot Färjestad i tisdags och en okej men ineffektiv insats mot Rögle igår.
Jag var själv på plats i Gävle i torsdags och såg ett lag som sprattlade till inför det som närmast kändes som en tom arena. Präglad av insatsen jag precis bevittnat trodde jag kanske att man åtminstone kunde störa nåt lag i en åttondel.
Men, nej…
Vad gäller Linköping var det en tillstymmelse till livstecken mot Luleå igår men ännu en tung förlust.
Jag tror man vill att skiten bara ska ta slut. Det känns så.
Gör slut på lidandet liksom.
Jag har tidigare inte riktigt vetat vilket ben jag ska stå på.
Men det är nog dags att se över antalet lag till slutspel.
Tio stycken är ett par för många.
Låt oss istället gå tillbaka till att de åtta bästa går till slutspel. Det hade varit stor dramatik.

Vem av Linköping, Brynäs eller Örebro kniper den tionde och sista slutspelsplatsen? Jag tror fortsatt på Örebro som har Mora hemma på tisdag samtidigt som Linköping tar emot Brynäs. Frågan är om det är med Tommy Jonsson som tränare eller om man försöker med en sista desperat handling?

* * * * * * * * * * * *

Fotnot: Saknar ni en hiss av seriens, just nu, i särklass två bästa lag?
Lugn. Det kommer på tisdag när de ställs mot varandra och gör upp om förstaplatsen. Det förtjänar plats i en större utsträckning än under veckans hiss och diss.

Tack för att ni tog er tid

Sanny