Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Spel i världsklass

För er som följer bloggen och i synnerhet Veckans lag känner vid det här laget till att Joel Lassinantti haft en enastående månad i Luleås mål.
Nu prisas han också som SHL’s bästa spelare under februari.

Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN /


Sedan priset instiftades inför säsongen 2016-2017 har det delats ut 18 gånger utan att en målvakt lyckats vinna. Det är aningen anmärkningsvärt att juryn varit så pass svårflirtade gällande målvakternas prestationer.
Den här gången hade det varit ett rån om det inte tilldelats Joel Lassinantti.
De prestationer han stått för under februari har varit av så hög kvalité att jag skulle sträcka mig så långt att jag inte kan minnas jag sett en bättre insats av en målvakt i grundserien under min tid i som expert som sträcker sig tillbaka till 2013.
Under de åtta matcherna som Lassinantti stod under februari höll han nollan en gång, släppte in sju mål med en räddningsprocent på 96,35 och det viktigaste av allt, han vann samtliga matcher.

Jag och min kollega tillika målvaktsexperten Petter Rönnqvist var uppe i Luleå i onsdags för att spela in reportage med ett par utvalda spelare inför kommande slutspel.
Petter satt ned med Joel Lassinantti och gick igenom de nördigaste av detaljer i hans spel.
Mitt otränade målvaktsöga kan se en bra räddning, en snabb sidledsförflyttning och antalet returer man inte släpper men fick en uppenbarelse hur lugnt och tryggt Joel Lassinantti alltid agerar.
I de detaljer som Petter lyfte fram var det härligt att se med vilken naturlighet, pondus och självförtroende som Lassinantti tog sig an de utmaningar han ställs mot.
Visst att han står bakom ett ramstarkt försvar men det som han visat upp i synnerhet under den gångna månaden är spel i absoluta världsklass.

https://twitter.com/cmoresport/status/1104313717167132672

Februari är den sista månaden som SHL utser månadens spelare och nu tar istället spelarfacket SICO över och delar ut Stefan Liv Memorial Trophy som tilldelas slutspelets mest värdefulla spelare.

Årets vinnare av Månadens spelare:

Februari: Joel Lassinantti, Luleå
Januari: Emil Bemström, Djurgården
December – Anton Wedin, Timrå
November – Joel Persson, Växjö
Oktober – Ryan Lasch, Frölunda
September – Jacob Josefson, Djurgården

* * * * * * * * * * * * * *

Juryn består av: Liam Reddox Växjö, Mikael Wikstrand Färjestad, Jacob Josefson Djurgården, Jimmie Eriksson Skellefteå, Eddie Larsson Linköping, Simon Önerud HV71, Joel Lundqvist Frölunda, Fredrik Händemark Malmö, Erik Gustafsson Luleå, Jacob Blomqvist Brynäs, Jere Sallinen Örebro, Adam Mashur Mora, Hampus Larsson Timrå, Craig Schira Rögle, Tomas Ros Aftonbladet, Johan ”MrMadhawk” Svensson Expressen, Lena Sundqvist C More, Petter Rönnqvist C More Richard Forsberg/ Mathias Keni Scandic samt undertecknad.

* * * * * * * * * * * * *

Tack för att ni tog er tid

Sanny