Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Svenskbacken prisad

Den schweiziska ligan är nyligen avslutad och en svensk doldis har fått en fin och högst respektabel utmärkelse för sina prestationer i grundserien.

I den schweiziska ligan spelar 20 svenskar den här säsongen där etablerade namn som Fredrik Pettersson, Linus Klasén, Dennis Everberg, Jonas Junland, Henrik Tömmernes, Anton Rödin, Anders Lindbäck och Magnus Nygren sticker ut.
Det är dock en doldis som är tämligen anonym för den bredare hockeypubliken som stått för de mest imponerande och bästa prestationerna i topplaget Bern.
Tidigare Malmö och Färjestadsspelaren Calle Andersson, son till nuvarande Malmötränaren Peter Andersson, har svarat för 33 poäng på 50 matcher, flest av samtliga backar, under grundserien.
Det i kombination med ett spel som enligt mina rapporter varit väldigt starkt över hela banan har gjort att han tagit sig in i ligans Allstar-team framröstad av seriens kaptener och coacher.
Det är ett en väldigt meriterande utmärkelse som visar att Calle Andersson haft en fin utveckling de senaste åren och gått från en valpig talang till en etablerad toppspelare i Europa.
Som den spelskickliga högerskytt han är kommer han att få chansen i Tre Kronor och visa upp sig även för för den bredare hockeypubliken framöver.

Fotnot: Calle Andersson skulle varit med i den senaste landslagsturneringen men stoppades av Bern eftersom den schweiziska ligan inte hade något uppehåll i samband med turneringen.
En notering värt att ta med sig är att Jonas Junland säkerligen tagit plats vid sidan av Calle Andersson i Allstar-team om han inte skadat sig efter drygt halva grundserien. Junland hade då svarat för 26 poäng på 31 matcher och anses vara den schweiziska ligans bästa back.

Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny