Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hockeyn bör ta hand om honom

Nog kände jag en smula sorg när jag såg Jimmie Ericsson ledas av isen efter en skada som i värsta fall kan betyda att Ericsson har spelat sin sista match.
Vissa personer bör hockeyn ta hand om och Jimmie är definitivt en sådan.

Sett över de senaste tio åren är Jimmie tveklöst en av de mest profilstarka spelarna i SHL. Han har vunnit VM- och SM guld, spelat OS och hamnat i skottgluggen när han delat ut smällar, ramlat enkelt, engagerat och framförallt gjort vad som krävs för att vinna.
Jag har tidigare varit inne på att Jimmie borde få en roll i Skellefteås nya sportsliga ledning men med tanke på att man format den och plockat hem Erik Forsell som ny General Manager är det högst osäkert det finns en roll för Jimmie eller om det ens intresserar honom.
Helt klart är dock att gårdagens skada gör fortsatt spel mer komplicerat och det kommer krävas ännu mer jobb i form av rehabilitering och förberedelse för att ta sig tillbaka och vid en ålder av 39 (fyller år idag) är frågan om det ens är möjligt.

Det för mig osökt, om än kanske aningen respektlöst innan man ens vet omfattningen av gårdagens skada, att svensk hockey bör vara väldigt mån om att dra nytta av Ericssons kompetens.
Skräddarsy en roll åt honom där han får jobba nära sporten gällande frågor kring spelarnas säkerhet och jobba med svenska ishockeyförbundets projekt ”Nollvision” mot hjärnskakning som leds av domaren Morgan Johansson.
Där skulle Jimmies kompetens om dagens hockey komma väl till pass och jag vet att Jimmie har en tydlig åsikt kring spelarnas ansvar (den som utför och tar emot tacklingen) som jag tror är viktig att prata om och utbilda spelarna i.
Varför inte gå så långt att man gör en gräddfil för Jimmie att börja döma?
Jag menar. Finns väl ingen som kan själva spelet bättre och förutsatt att han själv har drivet skulle han kunna höja domaryrkets status och vara en förebild för andra.

Jimmie kommer säkerligen få anbud att tycka och tänka för ett mediehus den dagen han väl bestämmer sig för att lägga av.
Jag hoppas han stannar närmare hockeyn än så.
Det säger jag inte för jag räds konkurrensen i min roll som expert utan för jag tror Jimmie har väldigt mycket mer att bidra med till svensk hockey.

Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny