Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Är det värt 600 000 kr i månaden?

Det pågår ett febrilt arbete de sista timmarna innan transferfönstret stänger i natt och det är fortsatt en spelare vars namn sticker ut som garanterat samtliga 14 klubbar på ett eller annat sätt är intresserade av.
Det här är inget mot Malte Strömwall, spelaren alla vill ha, utan mot marknaden.
Jag hoppas att klubbarna har vett nog att avstå värvningen.

Det är Hockeynews som rapporterar om att KooKoo är villiga att släppa Malte Strömwall, sin bästa spelare, till den nätta summan av en miljon kronor (!) för de återstående månaderna av säsongen.
Det betyder att den klubb som skriver kontrakt med Strömwall har en beräknad kostnad på honom på över 600 000 kr per månad fram till sista april med lön inräknad som också sägs vara väl tilltagen. Från källor jag pratat med nämns mellan 500-700 i bruttolön för resterande delen av säsongen.
Det är helt absurda summor!
Jag hade haft väldigt svårt att försvara denna värvning till mina fans och sponsorer om jag varit klubbchef i något lag.
Att i praktiken betala en spelare som inte tidigare levererat i SHL, om än för några år sedan, dessa pengar är för mig direkt ansvarslöst och ett enormt chanstagande.

Självklart kan läget säkerligen förändras sent ikväll när KooKoo (förhoppningvis) inte får den miljon man efterfrågar och sänker priset rejält samt att den klubb som då skriver kontrakt med Strömwall har möjlighet att göra det över minst ett par säsonger.
Visst att det är spelarens marknad men någonstans hoppas jag att klubbarna är förståndiga nog att faktiskt också tacka nej och ta ansvar för sin klubb.

Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån /

Tack för att ni tog er tid

Sanny