Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Det är ditt lag i behov av

I morgon vid midnatt stänger transferfönstret och bakom kulisserna pågår full aktivitet för att eventuellt hitta den sista pusselbiten som kan göra skillnad i ett slutspel eller kvalspel.
Marknaden är begränsad och spelare som finns tillgängliga är antingen svindyra eller inte av tillräckligt hög kvalitet.

Jag vet att många lag riktat blickarna mot Finland och Malte Strömwall som gjort en bra säsong med KooKoo som är avsågade från slutspel och redo att sälja sin guldklimp.
För att citera en sportchef jag pratade med i måndags:
– Strömwall har aldrig visat något i SHL men kommer att kosta som en toppspelare i  SHL gör eftersom intresset är så stort och KooKoo vill ha pengar för att sälja.
Det sammanfattar marknaden ganska bra och även om klubbarna är på jakt tror jag man är rätt försiktigt men pengarna vilket i sig är sunt.

Jag har gått igenom alla lag för att se vad de är i behov av och om de ens ska värva:

Brynäs:

Min rekommendation: Ring HV71

Kommentar: Sportdirektören Andreas Dackell har varit tydlig med att det ska känns 100% rätt för att han ska ta in en ny spelare. Igår ryktades det om att Dackell hittat den känslan med tjecken Rudolf Cerveny som idag också blev klar.
Man har sparkapital i form av Lukas Kilström förutsatt att han återhämtar sig efter sviterna av en hjärnskakning och Eric Norin som kanske kan vara spelklar i slutet av säsongen.
Helt klart är att man saknar spets på forwardssidan och jag trycker på det igen.
Ligg på HV71 och försök få loss Sebastian Wännström.

Djurgården:

Min rekommendation: Svara om telefonen ringer

Kommentar: I Adam Reideborn förfogar man över seriens bästa målvakt bakom en backsida som är stabil och har bredd i och med värvningen av Jason Garrison.
Har redan plockat in Mattias Guter från Luleå som dock går skadad för tillfället. Ska man ta in något är det i första hand en center av bra klass och att hitta en sådan är lika troligt som att hitta snö i öknen.
Så räkna knappast med att något händer hos stockholmarna.

Frölunda:

Min rekommendation: Servera stans bästa kinamat efter matcherna

Kommentar: CHL mästarna har inte fått flyt i spelet i SHL även om man ligger bra med i serien. Har värvat in tre backar (!) under säsongen och nu ser jag att behovet finns framförallt på forwardssidan där man är väldigt beroende av ett fåtal spelare i offensiven vilket i ett slutspel kan bli för tunt. Drömnamnet är Johan Sundström till vardags i KHL och kinesiska Kunlun men det känns inte direkt troligt.
Frölunda lär vara ett av lagen som är med och hugger på Malte Strömwall.

Färjestad:

Min rekommendation: Hitta en partner till er kapten

Kommentar: Johansson x 2, Alexander och Martin, räknas göra comeback innan slutspelet vilket i så fall skulle betyda att man har 15 forwards tillgängliga.
Jag hade prioriterat en back som kan paras ihop med kaptenen Mikael Wikstrand som inte fått en och samma backpartner över tid i år. Jag tror det skulle lyfta spelskickliga Wikstrands spel med nödvändig lugn och kemi.
Man har dock själva sagt att det som skulle intressera är en forward och då räknar jag med att det handlar om en billig breddvärvning med begränsad roll som säkerligen har några kilon och kan vara tuff i ett slutspel.

HV71

Min rekommendation: Svara när Brynäs ringer

Kommentar: Kan en försäljning av Sebastian Wännström öppna upp en möjlighet att hitta en ny forward? Det är en möjlighet jag skulle se över. Det beror såklart helt på hur Martin Thörnbergs status är. Annars är en back prioriterad beroende på hur rehabiliteringen går för skadade Christoffer Persson.

Linköping:

Min rekommendation: Hitta en back

Kommentar: Utan Mattias Bäckman tappar man i praktiken 25 bra minuter per match i ett eventuellt slutspel. Jag hade prioriterad att få in en back som kan stötta upp och mer än bara avlasta vilket man redan har många av.

Luleå:

Min rekommendation: Låt ”Bulan” få arbetsro

Kommentar: Sonderar säkerligen marknaden efter en ersättare till Mattias Guter som i sin tur ersatte Patrick Cehlin.
Lär inte vara jätteaktiva direkt men om rätt namn ramlar ner är man inte främmande men känns inte direkt troligt heller att ta in någon spelare på chans som kan störa den tillsynes fina balans man har i laget.

Malmö:

Min rekommendation: Locka med några juniorer

Kommentar: Sägs vilja knyta till sig backen Matias Lassen från Pantern vilket skulle skapa bredd till backsidan. Kan man byta till sig honom genom att låna ut ytterligare några juniorer till Pantern?
På forwardssidan är man som alla andra ute efter spets och jag tror knappast man kommer vara med i en budgivning om Malte Strömwall.
Ska mycket till om man lyckas plocka in en forward.

Mora:

Min rekommendation: Ring agenter, om nästa säsong

Kommentar: Mora har stärkt upp laget under säsongen och fått in bland annat Spencer Abbott (30 poäng på 35 matcher) och Matej Stransky.
Det här laget är för bra för att åka ur och för sportchefen Anders Forsberg gäller det att redan nu säkra upp spelare till nästa säsong.

Rögle:

Min rekommendation: Finns inget att tvivla på. All in Abbott

Kommentar: Jag tror det kommer hända grejor här. Sportchefen Chris Abbott har tidigare aviserat att han sökt spelare även om han värvat in ett par från Hockeyallsvenskan. I första hand lär han jaga en back som kan ersätta Ben Youds men kanske också en forward.
Jag tror Abbott kan överraska oss alla.

Skellefteå:

Min rekommendation: Ta in en forward

Kommentar: Tack och hej sa man till Juhamatti Aaltonen i går och här tror jag inte direkt man frigjort speciellt mycket löneutrymme eftersom det knappast stod lag på kö för att signa honom.
Jag tror dock att man gör en push för att få in ytterligare en forward i slutskedet av säsongen. Min känsla är att det är här Malte Strömwall kan hamna.

Timrå:

Min rekommendation: Chansa för att få bredd

Kommentar: Finns en enorm osäkerhet här och många frågetecken. Hur blir det med Anton Wedin som inte spelat en match under 2019? Och Filip Westerlund som också är skadad?
Timrås trupp saknar bredd och man måste därför hitta nåt men här lär det uteslutande handla om bredd- och chansvärvningar.

Växjö:

Min rekommendation: Lita på Henrik Evertsson. Han gör oss sällan besvikna

Kommentar: När alla säger att marknaden är död slängde Henrik Evertsson upp Kris Versteeg som döma av premiären mot Frölunda i tisdags blir en tillgång. Dessutom har han redan spetsat till med Nichlas Hardt som kan bli värdefull i ett slutspel.
Om det nu blir slutspel dvs. Mästarna ligger skrynkligt till och jag är därför tämligen övertygad om att sportchef Evertsson kommer plocka in minst en spelare till

Örebro:

Min rekommendation: Ge Stefan Steen en kram och lägg pengarna på en forward

Kommentar: Stackars Stefan Steen har fått stå alltför mycket när Eero Kilpeläinen gått skadad.
Nu sägs den finske burväktaren vara på väg tillbaka och behovet av en målvakt är därför inte lika akut.
Lagets enda riktiga spetsforward Aaron Palushaj lär vara borta resten av säsongen och nog försöker man få in en ersättaren här?
Jag skulle lagt mycket krut på att hitta en forward och med tanke på målvakterna man ska ha försökt värva så lär pengar finnas.

* * * * * * * * * * * *

Som sagt. I morgon vid midnatt stänger transfönstret för den här säsongen och hela vägen in i de sista minuterna kommer det vara en väldig aktivitet bland lagets sportchefer för att hitta den sista spelaren som kan göra skillnad.

Malte Strömwall är tveklöst den mest eftertraktade svenska spelaren just nu efter en fin säsong i den finska ligan. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån /

Tack för att ni tog er tid

Sanny