Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ge honom chansen på riktigt nu

Det finns spelare vars potential får en att haja till och lägga undan allt annat man håller på med.
Det finns spelare man tidigt kan se är något speciellt.
Det finns spelare som man önskar att det där ”se och lära” inte fanns och ordet ”tålamod” förbjöds.

Jag satt bänkad framför TV´n för att se Djurgården mot Timrå och baserat på de tidigare mötena förväntade jag mig en målglad tillställning med en förhoppning att få se supertalangen Alexander Holtz lämna den bänk han redan fått ”se och lära” en gång och nu faktiskt få chansen mot tabelljumbon.
Det tog ungefär sex minuter in i den andra perioden innan Holtz fick sitt första byte vilket också var han enda han fick i den andra perioden.
När Jonathan Davidsson skadade sig efter att ha gjort ett bra jobb i sin backcheck mot Timrås Vilmos Gallo och fick den öppna båsdörren mot magen/revbenen och tvingades utgå (såg väldigt läskigt ut) fick Alexander Holtz chansen.
Han visade prov på sin skicklighet när han spelade fram Axel Jonsson Fjällby till ett friläge och i efterföljande powerplay fick han också chansen där han fick iväg ett bra skott mot Niklas Svedberg i Timrås mål.
Istiden stannade dock på blyga tre och en halv minut och om det nu visar sig att Jonathan Davidsson missar fredagens match mot Örebro hoppas jag att Holtz får chansen på riktigt.
Jag har full respekt för att Djurgården har en plan och att man genom tålamod ska ta sig steg för steg i den utvecklingsmodell man tror på.
Jag önskar bara att Holtz i det här fallet kunde få se och lära genom att spela mer och baserat på vad han presterat i juniorlaget (J20) och den ödmjuka framtoning och talang han har tycker jag han borde premieras med istid.
Helst redan på fredag. Känns som ett bra läge.

Luleå, Färjestad känns mer och mer givna att hamna topp fyra när serien väl summeras.
För Djurgårdens del beror väldigt mycket på hur Jacob Josefsons status är efter att han tvingats utgå idag.
Bakom där är det vidöppet.
En sak kan vi väl lära oss en gång för alla.
Räkna inte ut Skellefteå.

Fotnot: Frölundas Lucas Raymond är en likvärdig talang som Alexander Holtz som fått chansen i flertalet matcher med Frölunda. Idag matchades han i drygt sju minuter.
Jag lovar att återkomma mer kring honom i bloggen framöver.

Alexander Holtz tid den kommer. Men varför vänta?  Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 210

Tack för att ni tog er tid

Sanny