Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tre matcher- Känns rimligt

CHL’s disciplinära råd stängde precis som väntad av Münchens Yannic Seidenberg.
Jag förstår att en del säkerligen reagerar på dess längd men det ligger helt i linje med hur det internationella ishockeyförbundet dömer.

Det är viktigt att ha i åtanke innan man eventuellt rasar.

Sedan några år tillbaka är svensk hockey de som gått i bräschen gällande spelarnas säkerhet. Man har stramat till straffen och numera har vi tveklöst den hårdaste bedömningen kring huvudtacklingar i världen.
Det tycker jag är bra och kan känna stolthet över.
Ser man till hur det ser ut internationellt (i samband med VM och JVM) är det en helt annan syn när man stänger av spelare.
Därför var det fullt väntat att CHL också har en straffskala mer som det  internationella ishockeyförbundet än det som vi har inom svensk hockey.

CHL ger sin syn och en försåtlig förklaring till varför man delade ut tre matcher avstängning på Yannic Seidenberg för den tackling han delade ut på Rhett Rakhshani:

https://www.youtube.com/watch?v=_9R-3yVGyDA&feature=youtu.be

Jag tycker det är på sin plats att man gör en förändring redan till nästa års turnering där jag anser att eventuella avstängningar man drar på sig i CHL även ska spilla över på den inhemska ligan.
Det ger större konsekvenser för spelarna och framförallt för klubbarna.

Precis som jag var inne på igår.
Tacklingen var ful och skulle gett ett matchstraff under matchen något som dock domarna missade på isen. Tyvärr.
Det har skett här hemma också och är såklart lika olyckligt och tråkigt varje gång. Men det är inte enbart ett CHL problem utan ett problem för hockeyn i stort. I den perfekta av världar ska besluten på isen från domarna, speciellt vid dessa typer av situationer, vara så nära 100 procentigt som möjligt.

Jag har förståelse för att förtroendet för CHL’s disciplinära råd är lågt efter det fullkomligt lama straff man delade ut efter smällen på Daniel Paille i fjol.
Men för guds skull.
Jämför inte denna tacklingen med den som Paille fick.
Det här var fullt rimligt och i linje med hur man dömer internationellt.

Fotnot: Om denna tackling skett i SHL tror jag det skulle gett en avstängning om fem matcher plus böter.
I en VM turnering tippar jag på max två matcher.
Som jämförelse fick Finlands Teemu Engberg endast en match avstängning under JVM när han genomförde en hopptackling i huvudet på Juniorkronornas Lucas Elvenes.
Det ger en fingervisning om hur bedömningsnivån skiljer sig.

Frölunda lär behöva klara sig utan Rhett Rakhshani efter den fula tackling han fick igår.  Photo: Michael Erichsen / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny