Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Släpp fördomarna

Ikväll går CHL finalen mellan Frölunda och München av stapeln. En turneringen jag tidigare varit kritiskt till men väl i en final sitter jag trots det bänkad framför TV’n.

Det är ett skönt drag kring kvällens CHL final där biljetterna såldes slut minst lika snabbt som ett möte mellan Frölunda och Färjestad i ett SM-slutspel.
Med andra ord ett fullsatt Scandinavium med härligt drag och tryck är att vänta.
Det ger bästa tänkbara förutsättningar också för SVT att visa sig från sin bästa sida och ge oss tittare en upplevelse.
För ser man till kvalitén på spelet kommer det bjudas på en rolig hockey som ofta innehåller fler målchanser, stundtals inte lika strukturerat spel, mer fram och tillbaka och fler överraskningsmoment än en vanlig SHL match eftersom lagen inte heller kan varandra innan och utan.
Sen förstår jag såklart att man som tittare inte har samma känsla för ett tyskt lag som man har för ett svenskt motstånd och någon rivalitet är därför inte att prata om.
Men kvalitén på hockeyn ikväll kommer att vara hög.

Även om jag, fansen och delvis media inte accepterat turneringen fullt ut är detta ett skyltfönster för Frölunda i Europa som de annars inte är i närheten av. Deras varumärke har skjutit i höjden och är, precis som jag tidigare varit inne på, väldigt starkt och respekterat. Numera är Christian Lechtaler, Roger Rönnberg och Mats Garuers eftertraktade föreläsare om Frölundas enorma framgångsresa över tid.
Hockey och business kan vara en vansklig kombination att prata om men både på kort och lång sikt det detta Frölunda enorma förutsättningar att synas och exponeras.
Dessutom ett rejält tillskott i kassan som man eventuellt redan i år skulle kunna lägga på ett nyförvärv att stärka upp truppen med.

Resan till finalen är lång, stundtals rätt tråkig och innehållande för många lag.
Men väl ikväll är det läge att släppa fördomarna kring CHL och se på en garanterat underhållande hockey.
Den kommer inte göra dig besviken.

München eller Frölunda. Vem tar hem europa största hockeybuckla?  Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny