Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Säsongens tråkigaste match

I en meny på sex matcher föll mitt val på att se Luleå mot Brynäs.
Jag borde gjort ett annat val.
K
an inte minnas sist jag såg en tråkigare match i SHL. Faktiskt.

Luleå är seriens största överraskningar men av någon outgrundlig anledning har man haft svårt mot Brynäs de senaste åren även om jag vet att man vann i premiären den 15e september.
Brynäs reste till Luleå som seriens formsvagaste lag och hade ingen som helst lust eller anledning att bjuda på något skönspel utan här handlade det istället, full förståligt, om att stänga ytor och stå för ett stabilt försvarsspel.
Jag köper det.
Men speciellt underhållande var det knappast.
Nu lär Magnus Sundqvist och Brynäs ge fullständigt fan i vad jag eller någon annan tycker utan de tre poängen var allt som betydde något.
Coach Sundqvist kan glädja sig åt en enrom arbetsmoral, attityd och offervilja (täckte 20 skott idag) som tillslut överglänste den ängsla som jag tror präglat lagen den senaste tiden.

Luleå kom å sin sida inte alls upp i förväntad nivå även om man i slutskedet skapade ett bra tryck.
Man fick hela tiden möta ett samlat lag när man hade pucken i egen zon och i anfallszon fick man tid och utrymme utan att ta sig in på mål i den utsträckning som man sett över hela säsongen gjort väldigt bra.

I slutskedet av matchen tacklade Brynäskaptenen Jacob Blomqvist en icke puckförande Robin Kovacs.
Nu ser jag folk skriker efter avstängning.
Kan vi inte bara sansa oss en smula?
En solklar interference, det kan ingen säga nåt om.
Men att börja snacka om avstängning tycker jag känns överdrivet.
Den var ful och skulle gett en utvising men när den inte tar mot huvudet och inte heller med en våldsam kraft tycker jag den inte ska föranleda en anmälan.
Jag ser dock gärna att SHL ringer till Jacob Blomqvist och meddelar att de sett situationen och att han i fortsättningen inte ska sätta sig eller sitt lag i den situationen.
För att tydliggöra. Nej, Robin Kovacs kan inte förvänta sig en tackling och är inte tacklingsbar och av den anledningen skulle det varit utvisning på Jacob Blomqvist.

Övriga noteringar från dagens omgång:
# Om det sker ett återbud bland forwards till nästa veckas landslagsläger ska Rikard Grönborg ta in Färjestads Oscar Steen som för tillfället är en av seriens bästa spelare.
# Örebros defensiv, Hujeda Mig!
# Poäng i tio raka matcher för Emil Bemström. Ska bli kul att se honom i landslaget nästa vecka.
# Växjös 85 gjorda mål är sämst i seriens tillsammans med Brynäs. En sak är säker. Henrik Evertsson sitter inte med armarna i kors utan det lär ske förändringar framöver med både spelare in och spelare ut.
# Skellefteå är starka nu. Se upp.
# Joakim Nygårds nya treårskontrakt med Färjestad borde göra honom till lagets bäst betalde spelare. Stark förlängning även om han lär ha tiotalet NHL-bud att ta ställning till i sommar.

# Älskar tabellen. Tio poäng skiljer etta Djurgården med elvan Brynäs.

* * * * * * * * * * * *

Tack för att ni tog er tid

Sanny