Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Säsongens fulaste tackling- Han kom billigt undan

Det var knappast den start som Jesper Jensen behövde i Skellefteå.
Sex matchers avstängning efter den enormt fula och vårdslösa armbåge på en försvarslös Daniel Zaar är ett straff jag inte motsätter mig emot.
Här tycker jag dock att Disciplinnämnden kunde satt ned foten ännu hårdare.

Jag kan inte finna några som helst ursäkter eller förmildrande omständigheterna i denna fullständigt omdömes- och respektlösa handling.
I de flesta situationer går det att hitta saker som spelar in såsom motståndarens riktningsförändring, om denna är låg eller andra detaljer som påverkar och kan få konsekvenser när det ofta handlar om hundradelar.
Men den här situationen är annorlunda.


Jensen kan välja att spela mot pucken alternativt dela ut en tackling vilket han kan göra direkt mot Daniel Zaars axel på ett schysst sätt.


Han väljer dock att höja armbågen för att träffa Daniel Zaars huvud.

Det är förbannat tydligt att Jesper Jensens armbåge inte åker upp i en rörelse för att han ändrar sin hållning i klubban utan den åker enbart upp för att faktiskt träffa Rögles Daniel Zaar i huvudet. Allt annat går att utesluta.
Lägg därtill att det är till följd av en frustration från ett moment tidigare när Jensen inte får med sig en utvisining. Dessutom är Jensen återfallsförbrytare efter den fula tackling han delade ut på Färjestad Per Åslund den 27e oktober och som fortfarande håller Åslund borta med sviterna efter den hjärnskakning han ådrog sig. Med allt detta i beaktning är sex matcher ett tämligen blekt straff för vad jag anser vara säsongens fulaste tackling i vad jag anser vara en fullt medveten handling från Jensens sida.
Till min stora glädje verkar till och med de flesta av Skellefteås supportrar fördöma tacklingen vilket är bra.

https://twitter.com/cmoresport/status/1090598476172443649

Till sist. Jag vet att bötesbeloppen går till svensk ungdomsishockey vilket såklart är bra. Men varför inte lägga pengarna i en fond där man kan säkerställa ordentlig rehabilitering för hjärnskakningar?
Det börjar bli en del pengar som kunnat hjälpa många av de spelare som har svårt som lider utan att få professionell hjälp att hitta en röd tråd i sin rehabilitering.

Tack för att ni tog er tid

Sanny