Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rätt att stänga av Larsson

Att Luleås Emil Larsson stängs av för den slewfoot han delade ut på Skellefteås Joakim Lindström igår ser jag inte som något uppseendeväckande. Det är en slewfoot där Lindström löper stor risk att faktiskt skadas och således ska det genera i något form av straff.

Som vanligt när Luleå och Skellefteå möts är det i regel fullt med känslor som ofta spiller över långt efter matchens slut. På ett sätt härligt med engagemang men det kan också till tider vara enerverande.
Av den anledningen kollar jag sällan igenom mitt twitterkonto under pågående match när dessa två lag möts för i regel fungerar den som en papperskorg för folk att spy ut sin frustration och sitt missnöje i.
Men frustration över en solkar Slewfoot har jag svårt att förstå.

Sedan ett par år tillbaka har man gjort en nödvändig åtstramning kring vad som ska betecknas som en Slewfoot inom svensk hockey.
Numera ska det till både en armrörelse samtidigt som man gör en svepande benrörelse som sätter ”offret” ur balans. Där har man från Situationsrummet varit hårdare kring sin bedömning vilket gjort att man vid kampsituationer framför mål, enligt min tolkning, lagt en stor vikt vid just momenten när man sveper benet. Det är också anledningen till att Emil Larsson nu straffades.

En annan sak som föranledde en debatt var situation med Jimmie Ericsson.

https://twitter.com/RoadLaker/status/1088554578503716864

I min bok, om jag ska hänga ut en spelare, måste det stå utom rimligt tvivel, vilket kan låta pretentiöst, att han faktiskt gör sig skyldig till en filmning. Det gick inte att göra igår även om den såg misstänkt ut och där ligger Ericssons historia honom i fatet.
Att Petter Emanuelsson slår med sin klubba mot Ericsson benskydd är uppenbart men om Ericsson sedan försöker nå pucken i efterföljande moment har jag svårt att bedöma och huruvida kontakten med Ericsson vänsterskridsko i sargen faktisk påverkar.
Men visst. Situationen är misstänksam men för mig handlar det över tid om trovärdighet och inte bara skriva eller säga det folk vill eller önskar höra samtidigt som det är en balans för att inte provocera endast för att generera intresse. För den sakens skull, tro inte att jag någonsin skulle hylla en tveksam situation likt denna.
För er läsare med gott minne kan säkerligen dra er till minnes att jag tog ära och heder av dåvarande Luleåspelaren Anton Hedman för några år sedan när jag dömde honom som en huvudjägare baserat på en del klara men också rätt vaga situationer. Det var varken schysst eller direkt trovärdigt av mig även om det säkerligen generade ”klick”.

Till sist. Jag är fullt medveten om att Luleå drabbades av en misstänkt Slewfoot tidigare under säsongen som dock inte anmäldes.

https://twitter.com/antonj85/status/1069248844112777217

Det var enligt mig felaktigt men betyder inte för den delen att man ska bortse från denna uppenbara handling.

Tack för att ni tog er tid

Sanny