Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lagen ovanför får se upp

Efter tre raka förluster lyckades Rögle återigen vinna mot ett stundtals håglöst Färjestad. Seger var direkt nödvändig eftersom en fortsatt poängsvacka hade kunnat vara förödande för att nå slutspel.
Spelmässigt var det aldrig något snack.
Rögle visade klass ikväll.

Vid ställningen 2-0 i mittendelen av första perioden var Rögle i ett sådant kraftigt spelövertag att jag inte kan minnas sist jag såg Färjestad så dåliga på hemmaplan. När Daniel Zaar ryckte sig loss och kom helt fri efter 13 minuters spel räddade Marcus Svensson åtminstone spänningen i matchen.
Men trots en spelmässig dominans av Rögle lyckades Färjestad både reducera och kvittera innan perioden var slut och det var både ologiskt och oväntat.

Trots att Rögle förlorat tre raka matcher har spelet varit bra bortsett från matchen mot Mora i torsdags.
Kedjan med ständigt underskattade Ted Brithén som center mellan Daniel Zaar och Leon Bristedt är riktigt vassa och den bärande kedjan man behöver.
Ser jag över hela SHL och rankar seriens mest värdefulla spelare för respektive lag håller jag Brithén lika högt som Djurgårdens Jacob Josefsson och Luleås Erik Gustafsson. Det säger en del om Brithéns betydelse för Rögle framgångar.
Jag vet att Brithén saknades mot Mora men även om han spelat hade coach Abbott gjort förändringar i kedjorna vilket bara ledde till oro i gruppen.
Nu hoppas jag för Rögles del att kedjan, i lugn och ro, får fortsätta bygga kemi.
När Rögle spelar som man gjorde idag bör lagen ovanför se upp.
Man spelar med fart, har en bra individuell skicklighet och fräckhet vilket gör att man både kan styra spelet samtidigt som man är kontringsstarka.
Det gör att man är obehagliga att möta.

För ett Färjestad som för första gången sedan den 13e oktober gick poänglösa från hemmaplan var det få glädjeämnen bortsett från Oscar Steen, Gustav Rydahl och framförallt Joakim Nygård som idag visade vilken klasspelare han är.
Jag har svårt att se att det finns en mer sevärd spelare i hela serien just nu.
Han kan skapa chanser helt på egen hand och även om han inte gör mål i den utsträckning som han skapar chanser är han likväl en toppspelare i ligan.

Till sist: Rögles Nils Höglander går från klarhet till klarhet vilket jag skrivit oavsett om han svarat för årets mål eller ej.
Jag gillar intensiteten i hans spel och framförallt hans tekniska förmåga.
När han nu börjar ta för sig mer och mer ser jag en enorm potential hos Höglander som märkligt nog petades som sista spelare inför JVM.
Där har Rögle en härlig joker inför den sista tredjedelen av serien.

https://twitter.com/cmoresport/status/1088164328686129152

Tack för att ni tog er tid

Sanny