Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

De ser på med avund

Frölunda säkrade sin fjärde CHL final på fem år efter dagens seger med tjeckiska Plzen.
Säga vad man vill om själva turneringen men det är inte annat än imponerande.

Jag är som bekant inget superfan av CHL men har fått en större respekt och insikt att många lag satsar hårt för att nå framgång.
Jag fick en annan inställning till turneringen när jag var på ett seminarium i Göteborg i början av oktober där klubbar från hela Europa var representerade.
De vittnade om ett stort intresse från sina fans och sponsorer för CHL och framförallt var de tydliga hur stor betydelse turneringen har och hur hårt det satsas.
Publikintresset är också av en helt annan dignitet nere i Europa än vad det är i Sverige där man haft svårt att attrahera fansen.

Många av de europeiska klubbarnas representanter (sportchefer, general managers, klubbdirektörer) berättade att de blickade mot Frölunda med en form av avund och av den anledningen var intresset för Frölundas satsning enormt stort och när Frölunda öppnade upp portarna till Campus, där man bedriver sin träning, för att visa sina faciliteter för de nyfikna gästerna.
De var intresserade att få ta del av hur Frölunda bland annat arbetar med junior- och A-lags sidan på daglig basis, hur man över tid kunnat hålla samma kvalité även om spelaromsättningen varit stor och vilka resurser som krävs vid sidan av isen för att ha förutsättningar att bli framgångsrika.
Att då vifta bort turneringen som jag gjort kan således ses som aningen respektlöst.

Frölunda är det svenska lag som tydligast satsar på turneringen och en stor anledning till framgången inte bara stannar vid ord är att målsättningen är tydligt uttalad från föreningens sida.
Allt från ordförande Mats Grauers till Christian Lechtaler hela vägen ned till sporten med Roger Rönnberg och Joel Lundqvist i spetsen. Det är en enorm prestige och där har man gjort ett bra jobb att förmedla och verkligen leva upp till målsättningen och all som skriver kontrakt med Frölunda lär sig snabbt att CHL är en turnering man prioriterar.

Med vetskapen hur hårt och vilka resurser många klubbar verkligen lägger på CHL är Frölundas fyra finaler på fem år imponerande.
Oavsett hur turneringen fått fäste i Sverige eller ej.
Vad gäller klubbarna nere i Europa lär deras avund inte blivit mindre över vad Frölunda åstadkommit.

Frölunda säkrade idag sin fjärde CHL final på fem år.Photo: GEPA pictures/ Marcel Engelbrecht© Bildbyrån –

Tack för att ni tog er tid

Sanny