Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En värvning som kan göra skillnad

Frölundas värvning av tidigare Moraspelaren Brandon Gormley är precis den injektion och stabilitet man behöver i en backsida som i övrigt har lämnat en del att önska under säsongen.

”Jag är fortsatt osäker på Frölunda även om man sett till inspelade poäng varit riktigt bra. Jag tycker dock inte man för spelet i den utsträckningen som poängen visar men såklart är det imponerande det man åstadkommit med en på pappret förhållandevis svag backsida och rätt spretig forwardssida.”
Det skrev jag igår vad som var inledningen på ett blogginlägg som på grund av min jetlag stannade vid ett utkast.

Just backsidan tycker jag har stora hål speciellt sedan ständigt skadeförföljde Mattias Nörstebö tvingats till vila till följd av sina 202a skada sedan han anslöt till Frölunda från Brynäs för drygt två år sedan.
För att på allvar kunna utmana, jag vet man är ett topplag poängmässigt, är man i akut behov att förstärka backsidan och med värvningen av Brandon Gormley stärker man sin position och borde kunna bli ett mer spelförande lag och då också ett lag att räkna med.
För trots om poängen trillat in har jag haft svårt att se Frölunda som ett finallag eftersom topparna inte är så spetsiga och jämnheten har saknats.

Frölundas lagbygge är till stor del renoverat från tidigare år och man har tydligt prioriterat stabilitet framför skicklighet på backsidan vilket gör att man inte är spelförande i samma utsträckning som tidigare.
Jag ser inte att man har den tryggheten i spelet med puck som man haft tidigare år och inte eller självförtroendet eller lugnet att våga tro på det spel som man byggt upp.
Det var till en följd att man åkte ut i kvartsfinalen mot Malmö i fjol när man ansåg sig sakna stabilitet och nog riktade man blickarna mot Växjö och hur de byggde sin backsida.
Med Gormley i laget får man nu en bra topp-fyra uppsättningen med nämnde Gormley, Jonathan Sigalet, Chay Genoway och Gustav Lindström. Det är  bra och borde kunna bidra till att man återigen blir ett mer spelförande lag med en Corsi som återigen är över 50%.
I år är man endast de nionde bästa laget med en Corsi på 48,86 att jämföra med i fjol när man var seriens tredje bästa lag på nästan 53%. Det är en enorm skillnad.

Frölunda har tagit bra med poäng men sett till spelet tycker jag man blandat för mycket och inte alls varit den stabila maskin vi lärt känna under Roger Rönnbergs tid i föreningen.
Därför var värvningen av Brandon Gormley direkt nödvändig.

Brandon Gormley (i fjol i Mora) är en spelare som står för lugn och stabilitet med ett bra första pass. Det känns precis som det Frölunda behövde Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny