Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tufft avbräck

Såklart ett blytungt besked för förbundskapten Tomas Montén som tvingas klara sig utan Timothy Liljegren i stundande JVM.  Det var väntat men likväl ett tufft avbräck. Juniorkronornas lag ska byggas med en stabil backsida och beskedet innebär att ett lag som redan slår ur underläge kommer gå in i turneringen som en rejäl underdog.

Jag har har alltid gillat Timothy Liljegrens spel och faktum är att det här är hans andra JVM som han missar på grund av sjukdom/skada. För två år sedan var det körtelfeber som grusade möjligheterna och den här gången är det foten som sätter stopp.

Jag höll Timothy Liljegren vid sidan av Erik Brännström och Isac Lundeströmsom Juniorkronornas viktigaste spelare i årets svenska JVM lag. Såklart är det således ett avbräck. Liljegren är redan nu på gränsen till att få chansen i NHL och det är framförallt för han spel i både delar av isen. I Liljegren hade man fått 25 solida minuter per match och nu är det någon annan som ska ta den rollen. Mer specifikt måste Filip Westerlund ta en större roll i par med Erik Brännström men också Nils Lundkvist som nu har en stor möjlighet att slå sig in i laget.

Jag lider med Timothy Liljegren. Visst. Hans framtid står inte och faller med JVM och det avgör inte huruvida han blir en NHL back eller ej. Det har han visat under säsongen med Toronto Marlies att han mer eller mindre är redo för att få en riktigt chans med Toronto i NHL. Jag vidhåller. Det kommer bli tuffa två veckor för Juniorkronorna och allt utöver en kvartsfinal är mer än godkänt.

Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny