Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klubbikonen som ny sportchef?

Att Skellefteås sportchef Mikael Lindgren väljer att lämna efter säsongen är inget konstigt i sig efter tre rätt krävande år på posten.
Det lär öppna upp för en av klubbens mest framstående spelare och personligheter att få en ledande roll i klubben.

Jag anser att Mikael Lindgren gjort ett bra jobb sedan han tog över som sportchef för knappt tre år sedan. Ett jobb som i grunden var dömt att misslyckas.
Att efterträda Lasse Johansson som då lämnade tillsammans med Hasse Wallsson var en uppgift som många skulle ryggat tillbaka för.
Lindgren har under sina dryga två säsonger som sportchef tagit Skellefteå till en kvartsfinal och en final för att under årets säsong blandat och gett en del.
Jag hävdar fortfarande att Skellefteå lika gärna kunnat avancerat till final 2017 när man förlorade kvartsfinalen mot Frölunda på övertid i en match när Jimmie Ericsson, en av lagets viktigaste spelare, var felaktigt avstängd.
På tal om just Ericsson.
Nog är en av positionerna i den nya sportsliga ledningen vikt till honom?
Beskrivningen som Skellefteå skrev på sin hemsida passar väl rätt bra in på Jimmie va?
”Den nya organisationen innebär i korthet att föreningen ska tillsätta en sportchef med administrativ och sportslig bakgrund. Till sin hjälp får sportchefen två stycken general manager, en GM för herrlaget, respektive en GM för damlaget.”

Det skulle förvåna mig väldigt mycket om inte Jimmie Ericsson presenteras som ett av namnen efter säsongen.
Jag tror han skulle passa bra i rollen.
Jimmie är tillräckligt envis, tjurig och uthållig att kunna forma framtidens Skellefteå med bra uppbackning från en stark General Manager.

Ikonen Jimmie Ericsson som ny sportchef? Det känns rätt givet.Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN /


Tack för att ni tog er tid

Sanny