Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Det är allvar nu

Förra torsdagen fick Brynäs tjeckiske stjärna Robert Kousal en rejäl tackling av Frölundas Gustav Lindström. En stor del av kraften träffade Kousals huvud men trots det var Kousal  tillbaka i spel i den tredje perioden vilket förvånade många.
Igår, en vecka senare, plockades Kousal av isen sedan han påvisat symptom en en hjärnskakning.

Enligt Brynäs hemsida undersöktes Robert Kousal för eventuella hjärnskakningssymptom direkt efter smällen förra torsdagen av lagläkare men att undersökningen inte visade på några tydliga symptom på hjärnskakning.
Tydliga symptom? Som att han inte kräktes, hade minnesförluster eller såg suddigt?
Ibland är det sunda förnuftet nog så bra.
Fan. Vi har inte kommit längre?
Såklart sa Robert Kousal själv att han mådde bra och var redo för spel. Han ville bidra, visa karaktär och ställa upp för laget och vinna den viktiga matchen.

https://twitter.com/RoadLaker/status/1068251372158636032

Men när han fått en sådan kraftig smäll som uppenbart träffat huvudet och med det man vet om hjärnskakningar idag var det förvånande att han inte plockades av resten av matchen.
Speciellt med vetskapen att man sedan tidigare har Jonathan Granström som var i ett liknande läge i fjol och spelade två matcher innan han påtalade sina symptom och har sedan dess inte spelat en match.

Vi säger att vi tar det på allvar. Alla gör det. Men det är dags att visa det också.
Vi kan fortsätta prata om upp- och nedflyttning, hockeymördare hit eller dit.
Men det är allvar nu.
På onsdag ska jag på en föreläsning om hjärnan i Amsterdam men några av världens främsta neurologer, forskare och specialister kring huvudtrauman.
Jag är inhyrd som föreläsare och berättar historier likt denna och de kan inte tro sina öron när jag berättar hur det fungerar inom hockeyn år 2018. Att vi inte använder oss av specialister vid misstänkta hjärnskakningar är för dem helt oförklarligt.
Och jag lovar. En neurolog hade aldrig tillåtit Robert Kousal ut på is efter smällen i Göteborg förra torsdagen.

Brynäs tillförordnade sportchef Andreas Dackell säger till Brynäs hemsida:
”Vi prioriterar alltid människan och kommer se över hur vi ska undvika sånt här i framtiden.”
Jag undrar bara
När fan ska vi lära oss?
Såklart. Lätt att vara efterklok. Eller förresten. Det är väl för i helvete bara att vara klok.

Robert Kousal knockades av en tackling förra torsdagen men kom likväl tillbaka i spel.  Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny