Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kan spåra ut

Full SHL omgång betyder sju matcher och handen på hjärtat. Finns det något bättre?

Vad sägs om ettan mot tvåan när Färjestad tar emot Luleå eller Örebro med nya tränare mot Frölunda vars spel hackat på slutet och såklart Skånederbyt mellan Malmö och Rögle för att plocka ut några riktiga godbitar från menyn när den näst sista omgången spelas innan ett elva dagar långt landslagsuppehåll.

Såklart kommer mycket av blickarna riktas mot Skåne där Malmö Arena ryktas bli slutsåld vilket bara det är mäktigt.
Rögle kommer med en hög svansföring tillskillnad från förra derbyt i början av oktober när man var ett skärrat lag helt utan självförtroende. Nu är man desto kaxiga och det talar för att kvällens derby kan bli något utöver det vanliga vilka några folk i Malmö pratade om redan i lördags inför mötet med Linköping.
Jag tror den här matchen kan ”spåra ut” eftersom det är så enormt laddad stämning mellan två väldigt bra lag. Här gäller det som spelare att klara av att hålla sig kylig och lugn vilken är en balansgång.

Annars är väl det mest spännande och se ”det nya Örebro”.
Oh well. Det lär inte vara så mycket nytt efter att den tränartrion med Niklas Eriksson i spetsen endast fått leda laget ett par isträningar.
Vad jag dock förväntar mig att se är en tydlig förändring i den fart man tar sig genom mittzon med och såklart spelet i numerärt underläge som varit fullkomligt uselt på slutet.
Det i kombination att man fått in injektioner utifrån kan ge mer spelglädje och vilja som jag tror kommer betyda mycket.
Som alltid när man byter tränare sker det per automatik en förändring i gruppen och de givna rollerna bryts en aning vilket kan vara uppfriskande. Koncentrationen, fokuseringen och noggrannheten höjs och som grupp går man samman.
Det blir den kortsiktiga effekten som går att ta på men huruvida den håller i sig skiljer sig från fall till fall.
Av den anledningen är jag tämligen övertygad om att Örebro kommer vinna ikväll.

Klockan 18:30 kör vi igång på Cmore med uppsnack inför kvällens matcher med huvudfokus på Malmö mot Rögle.
Det vill ni inte missa. Matchen alltså.

Tack för att ni tog er tid

Sanny