Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han ska nog inte heller känna sig så säker

Att Niklas Sundblad tvingas lämna Örebro kommer inte som någon större överraskning sett till resultaten. Tvärtom. Det var ganska väntat.
Valet av dag däremot, varför har man väntat och tappat värdefulla dagar inför mötet med Frölunda hemma på torsdag?
Niklas Eriksson som nu tar över huvudansvaret tillsammans med Jörgen Jönsson och Henrik Löwdahl har tappat värdefulla dagar att sätta sin prägel på laget i den utsträckning det går.
Det känns rätt mycket som Örebro om jag ska vara ärlig.

Under Niklas Sundblads knappt två år som tränare i Örebro har han varit ifrågasatt och inte riktigt fått fart på ett lag med långt mycket större potential än vad tabellplaceringen visar.
Att han nu tvingas lämna Örebro är ingen överraskning men ingen kan heller beskyllda honom för att inte gett allt och lite till under sin tid i Örebro.

Niklas Sundblad lever för sin hockey och spenderar mer eller mindre all sin vakna tid med att tänka och prata om sin stora passion. Han är minutiös i sin förberedelse inför träningar och match och har en tydlig vision hur hårt och med vilken mängd man ska träna.
Niklas styrka kan tendera att också vara hans svaghet, speciellt i tuffare perioder.
Som spelare är du generellt mer mottaglig för träningsmängd, detaljanalyser, långa videogenomgångar och möten när det går bra och spelet flyter på.
Vid tuffare perioder behöver man som spelare inspireras.
Ja. Tro det eller ej men elitidrottare är samma typ av människor som dig och mig oavsett hur mycket de tjänar vilket tenderar att bli ett motargument mot det jag nämnde ovan.
Har Niklas Sundblad, Petri Liimatainen och Niklas Eriksson kunnat motivera sina spelare eller har de dagliga rutinerna blivit för slentrianmässiga att spelarna är där och utför det de blir tillsagda utan vidare inlevelse, motivation och självförtroende?
Det är den frågan som sportchefen Niklas Johansson lär ha analyserat och funderat på och sedan förmodligen vänt sig till styrelsen om.
Glöder det i ögonen på spelarna?
Jag vet att det låter klyschigt, men den frågan lär ha varit avgörande.
Jag tror att spelarna slutat lyssna på Niklas Sundblad som lagt ned ett kopiöst jobb med hela sin själ för att få resultaten med sig. Det betvivlar jag inte.
Men här och nu, i det högst prekära läge som man befinner sig i behöver man en person som kan motivera sin omgivning mer än komma med taktiska råd och driva träningar.

Eftersom Sundblads kontrakt går ut efter säsongen och laget satt sig i en tuff situation är den här förändringen inte förvånande på något sätt.
Faktum är att man haft ett stort tålamod trots att resultaten uteblivit för ett lag på pappret långt mer kompetent än den kvalplats man befinner sig på.
Som alltid.
Nu är det upp till spelarna och sportchefen Niklas Johansson tillsammans med den nya tränartrion att tillgodose den stukade truppen med energi och att ledarna kan inspirera och motivera sin omgivning och för guds skull, sluta nu snacka om slutspel.
Här och nu gäller det att undvika kval.
Så akut är läget.
Vad gäller sportchefen Niklas Johansson ska han nog inte heller känna så säker på sitt jobb.
Det är han som satt ihop laget med en bra backsida men med en uppenbar centerbrist som han inför säsongen inte ansåg vara några problem innan han hittade Patrik Virta för en månad sedan. Och den värvningen sammanfattar Johanssons jobb väldigt väl.
Jag har varit inne på det tidigare.
Örebro är ett lag och en stad men enorm potential men min bild av föreningen ger inget positivt intryck och det är en bild man verkligen borde se över.
Jag tror fler en jag har en bild av Örebro som en ostrukturerad förening tillsynes utan styrning och röd tråd.

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN /

 

Tack för att ni tog er tid

Sanny