Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Är väl befriande med lite känslor?

En bespottad målvakt som gav svar på tal och sååå enormt befriande med någon som visar lite känslor.
Vi vänder på resonemanget va?
Allt detta och lite till när jag hissar och dissar från veckan som gått.

Veckans hiss

Tidigare under veckan offentliggjorde Brynäs tillförordnade sportchef Andreas Dackell att målvakten Tomi Karuhnen tvingades söka sig vidare eftersom Joacim Eriksson var redo för spel efter sin skada.
I skottgluggen utöver Dackell hamnade, som ofta, stackars David Rautio som fick ta skit från arga supportrar som ansåg att det var han som skulle lämna istället för Karuhnen.
Vad gjorde David Rautio?
Precis som han alltid gjort under sin karriär de gånger han varit ifrågasatt och det börjar bli en del gånger nu.
Rautio skickade upp det längsta av fingrar på sin högerhand och knöt näven i fickan med vänsterhanden.
Mot Frölunda höll Rautio nollan i drygt 62 minuter innan en horribel utvisning från den ryske domaren Ivan Fateev (men de svenska domarna är tydligen sämst i världen ändå) gav Frölunda ett fyra mot tre läge som man utnyttjade.
Rautio följde upp topprestationen i Göteborg med en insats av högsta klass mot Skellefteå igår.
Trots att han stundtals bombarderas med skott var han omutlig och höll nollan och är i allra högsta grad en anledning till att Brynäs är ett av seriens formstarkaste lag sedan Magnus Sundqvist tog över huvudansvaret.
Under veckans två matcher har Rautio släppt in ett mål på de 71 skott han fått emot sig vilket är enastående siffror.
David Rautio förtjänar respekt något han inte alltid fått från delar av Brynäsfansen.
Veckans prestationer gav verkligen svar på tal men jag tror knappast av han bryr sig nämnvärt vilket i sig är anmärkningsvärt och värt respekt.

David Rautio har förtjänat en ledig söndag efter att ha storspelat under veckan och gett svar på tal till de som ansåg att det var fel att släppa Tomi Karuhnen  Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN /

Veckans diss

Det verkar vara en trend. Jag är trött på att vara tyst om hur dåliga Örebro är och hur överbetald Aaron Palushaj är. Det är pinsamt. Jag vet inte vem jag ska prata med, är det den som styr ligan?
Är det för att det är jag? Är det för att jag är domare? 
– Örebro har varit så långt under medel i ligan att det är pinsamt. Gör jag inte mitt jobb får jag inte döma, men om de inte gör sitt jobb så är de nöjda med att bara ha ett jobb och det är inte acceptabelt, säger Mikael Nord.
Hur skulle ovanstående citat smaka?
Men domarna visar ju bara känslor.
Nja. Dålig smak i munnen ändå va?
Jag tycker heller inte det är okej att Aaron Palushaj vräker ur sig sånt skit?
Och, för att förtydliga. Han får tycka precis vad han vill om domarna men jag anser fortfarande inte att media är rätt forum att använda sig av när dörren till domarrummet står öppen för diskussion efter matcherna.
Jag gillar i grunden Aaron Palushaj som är en spelare som ger allt, spelar med passion inlevelse och således betyder mycket för ett Örebro i kris.
Med det sagt. Jag vet, en del tycker det är befriande med känslor men jag står fast vid att jag tycker det är respektlöst och känslor går att visa och förmedla på annat sätt.
Nu törs ju inte spelarna säga vad de tycker och blir robotar kanske någon säger.
Men att visa känslor, mot domarna? Osäker om jag tycker det är så befriande härligt ändå.
Aaron Palushaj sprang för övrigt mer eller mindre ihop med domarna Daniel Winge och Mikael Nord utanför restaurangen i NHK Arena i Timrå efter matchen.
Tror du Palushaj tittade domarna i ögonen och stod upp för det han sagt eller snabbt tittade ned i sin mobil som han sedan började fibbla med?
Yes. Telefonen var viktigare än att stå rakryggad och stå för vad han sagt och tyckte.
Han hade ett rätt bra läge på att konstruktivt sätt kunna prata med domarna i sin roll som en av kaptenerna i Örebro. För tro det eller ej. Domarna är inte fridlysta i år heller.
Jag får känslan att Örebro anser sig vara förfördelade kring domslut och att de också utryckt en önskan att ”slippa” vissa domare. Och frustrationen till trots kan jag och många med mig räkna upp många andra saker som Palushaj och hans Örebro bör fokusera på före domarnas insats.
Kanske dags att sluta hitta ursäkter och börja leverera va?

Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny