Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Det finns en frälsare där ute

Frölunda förlorade sin andra raka match och återigen blev det tydligt hur beroende man är av ett fåtal spelare och ett fungerande powerplay.
Det för mig oavkortat in på det faktum att man måste se över eventuella värvningar på forwardssidan och visst finns det ett drömnamn där ute.

Ett vingklippt Rögle reste de 19 milen längs E6:an upp till Göteborg för att ta sig an Frölunda i en arena man inte vunnit i sedan 1994. På bussen satt varken Mattias Sjögren, Jonas Ahnelöv, Craig Schira eller rutinerade Daniel Widing. Trots det lyckades man vinna och det var inte på något sätt orättvist.
Jag upplevde Frölunda som aningen frustrerat och de spelade stundtals lite mycket en och en och farten nedifrån var inte vad den borde vara mot ett så disciplinerat och kontringsstarkt lag som Rögle.
Passningarna bakifrån tog för lång tid och frågan om det var Frölundas forwards som satte backarna i problem eller om de var dem själva som gjorde det?
Nog om det.
Rögle är jäkligt bra just nu. Det ska tydliggöras direkt.

Jag har hyllat Frölundas powerplay som seriens bästa tidigare under säsongen och när det stämmer vinner i regel Frölunda. Det stämde varken idag eller senast mot Färjestad och då blir man straffade.
Det för mig in på det faktum att det finns en frälsare där ute.
I Kina sitter just nu Johan Sundström och nog skulle det vara läge att locka hem honom från Kunlun där han gjort sju poäng på 23 matcher i KHL.
Av skattemässiga skäl måste Sundström vara ute ur landet i sex månader för att inte behöva betala flera miljoner i skatt för att spela i Sverige. 
I slutet av januari eller början av februari har han dock varit ute ur landet i sex månader och skulle kunna vända hem igen.
I skrivande stund innehar Kunlun den åttonde och sista slutspelsplatsen i Eastern Conference med en poängs marginal och skulle man tappa den lär man vara öppna för att göra förändringar.
I Johan Sundström har Frölunda den naturliga efterträdaren till Joel Lundqvist och en spelare man borde försöka skriva ett långt kontrakt med på bortåt fem år.
Sundström har testat KHL under drygt en och en halv säsong och även om fjolårets förstördes av en skada har årets säsong varit en missräkning. Med andra ord kan jag anta att han är klar med livet i KHL.
Frölunda skulle få in en center av högsta klass som skulle ge laget spets och en större offensiv bredd. Jag skulle kunna sträcka mig så långt att Sundström skulle vara seriens bästa tvåvägscenter, så bra är han!
Frölunda är fortsatt alltför beroende av en enhet, den med Joel Lundqvist och Ryan Lasch, för att på allvar bli ett hot framåt våren även om man presterat över min förväntan så här långt.

Samtdigt som Frölunda mötte Rögle lär tidigare Växjöspelaren Eric Martinsson suttit och kollat på matchen.
I detta inväntar Martinsson att han ska gå igenom waivers borta i Nordamerika innan han kan skriva på någon annanstans.
Säkerligen finns det intresse från framförallt KHL men nog lär han ha blivit än mer sugen på att spela för Rögle efter att ha sett laget idag. Ett lag som som nu på allvar hotar i toppen och är seriens formstarkaste lag de tio senaste matcherna med 25 poäng.
Med Martinsson skulle man såklart få in en back av högsta klass och en spelare som kommer göra skillnad.

Frölunda är i behov av att värva en forward och för sportchefen Fredrik Sjöström lär det finnas ett namn som är aningen mer prioriterad än något annat.
På fredag klockan klockan 12:55 går det ett flyg från Göteborg till Peking via Helsingfors.
Bara ett tips.

Johan Sundström är en spelare som kan göra skillnad för Frölunda redan i år. Visst vore det en drömvärvning?  BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny