Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hade förespråkat ett större tålamod

Idrotten kan vara brutal och i avsaknaden av resultat spelar historian ingen roll.
Att HV skulle ge Johan Lindbom sparken såg jag inte komma även om resultaten och poängen inte varit som förväntat.

För knappt 18 månader sedan var Johan Lindbom återigen en stor guldhjälte och omfamnad av hela Jönköping med omnejd. Vid klubbens första SM-guld 1995 var Johan huvudpersonen när det var han som sköt det avgörande målet på övertid mot Brynäs.
Att då kalla honom för en klubbikon är ingen överdrift och därför förväntade jag mig inte att det här skulle ske även om en ikon inte heller är fridlyst på något sätt.
Fjolårets resultat var en missräkning men den vill jag inte direkt lasta Lindbom för utan där var skadorna en bidragande orsak att man aldrig fick någon kontinuitet och även om åttondels förlusten mot Linköping lär ha svidit var det inte på något sätt ett fiasko med likväl ett misslyckande.

Ser jag till prestationerna i år anser jag att de varit av för varierad kvalitet.
Ena dagen har jag sett HV vinna mot både Skellefteå borta och spela ut Växjö för att sedan falla igenom mot Mora och Timrå.

Med en tabell som satt sig ordentligt och med ett HV som sladdar i tabellen har man således känt sig manad att göra någonting.
Att flytta på en ikon som Johan Lindbom lär ha underlättas av att Stephan ”Lillis” Lundh funnits i ledarstaben och redo att kliva in.
Utåt sätt känns ”Lillis” som en sympatisk och totalt prestigelös person men frågan som måste ställas när en tidigare assisterande tränare tar över är hur lojal personen ändå varit mot sin tidigare kollega.
Jag menar. De har jobbat nära varandra under två och ett halvt år och klart som tusan att det är känsligt när ”Lillis” tar över.
Samtidigt. För HV´s bästa. Jag förstår, men likväl är det känsligt.
Helt klart är dock att man gjort värderingen att man behöver få till stånd en förändring men för mig är det en lika tydlig signal att delar av spelartruppen underpresterat.
Jag har själv varit i lag där tränaren sparkats och där assisterande tränaren tagit över.
I grunden görs inga större förändringar utan mer att fokus hamnar på spelartruppen som gemensamt måste hitta en väg att börja vinna matcher.
Den mentala fokuseringen och noggrannheten höjs per automatik dels för man som spelare vet att man varit en bidragande orsak till beslutet och också skäms en aning.

Jag har aldrig suttit i en ledande position i en klubb med ansvar för resultat, frustrerade supportrar och uteblivna poäng.
Men i HV´s fall.
Jag hade nog hellre sett att man haft ett större tålamod.
Jag tror inte Johan Lindbom varit klubbens största problem och med eller utan Lindbom kommer HV sluta topp tio. Det är jag säker på.

Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny