Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Kommer trampa på ömma tår

Igår kom det väntade beskedet att Thomas Johansson kliver in som General Manager i Leksand.
Nu är det bara kavla upp ärmarna, klippa banden till personer som tidigare betytt väldigt mycket för föreningen och behålla lugnet.
Förändringar kommer att ske och starka personer i periferien, med ”härliga” ekonomiska sponsorpengar, kan eventuellt få sin ömma tår trampade på.
Det kommer vara oundvikligt.

Leksand är ett lag som engagerar och således ett lag som går att ha mängder med åsikter om. Faktum är att föreningens enorma framgångar ret historisk är en imponerande bedrift som många avundas.
En sak jag sett mig sakna genom åren är kontinuitet och en röd tråd.
Det blev tydligt i fjol när Leif Carlsson tog över som tränare och bara någon månad senare även tog rollen som sportchef.
Nu handlar mycket istället om tålamod och hållbarhet mer än jakten på snabb framgång.
Om Leksand går upp i år eller nästa år eller säsongen efter det saknar i grunden betydelse.
Det viktiga är istället om att bygga långsiktighet, både för junior och A-lag för att kunna leva ut sin fulla potential över tid och stabilisera sig som ett SHL lag över tid.
Även om Olle Öst och ekonomisk starke Per-Olof Ejendal kommer med en kappsäck full med pengar att värva ”spets” i slutskedet av säsongen måste man nu stå emot och hela tiden ha fokus vart man är på väg och hur det ska genomföras.
Låt de gärna sponsra, få de med med på resan och långsiktigheten men absolut noll och ingen ingång till beslutsfattare i föreningen.
Annars är eventuellt försök till röd tråd lika trovärdig som Thomas Johansson skulle vara om han helt plötlsligt började prata dalmål.

Thomas Johansson har flertalet gånger berättat om den resa han gjorde med Djurgården och framförallt vad man var tvungen att prioritera.
I podcasten Sporthuset har han tidigare berättat att Djurgården inte hade de ekomiska musklerna att erbjuda spelare toppkontrakt och att man därför presenterade en miljö att utvecklas i. Den efterlevdes dagligen och gjorde i sin tur att Djurgården kunde locka fler och bättre spelare vilket vi om inte annat sett i år.
Jag vet också att spelare valt Djurgården trots att de fått bättre kontrakt på andra ställen där de lockats av den utvecklande miljö som man kunde erbjuda.

Jag tror det liksom Thomas förmåga och kunskap kring att implementera ett spelsystem och en röd tråd ligger till grund för hans nya uppdrag.
Jag räknar knappast med att det kommer ske några radikala förändringar för Leksand redan de närmsta månaderna mer än att kanske få in mer energi i ett lag som trots allt poängmässigt gjort det helt okej.
Över tid kommer Leksand som förening bli att räkna med och kanske en plattform där spelarna utvecklas i och söker sig till.
Men då måste föreningen och allt runt omkring tro på den långsiktighet som jag sett mig sakna tidigare.

Fotnot: Vill du höra mer ingående kring Thomas Johanssons utläggning om Djurgårdens satsning rekommenderar jag Sporthuset.
Klicka på följande länk och spola fram till 6:00.
Mycket intressanta tankar som ligger till grund för Leksands val av Johansson.

Tack för att ni tog er tid

Sanny