Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ännu en hemvändare?

Förra veckan valde tre spelare att vända hem till SHL igen från farmarligan och nu ryktas ytterligare en vända hem.
I det här fallet lär dessvärre Europa, KHL eller den schweiziska ligan, locka mer.

Eric Martinsson har under några år tillhört toppen av SHL’s backar och skrev i somras på för Minnesota ett kontrakt som han enligt Hockeynews.se är på väg att bryta.
Eftersom Martinsson, tillskillnad från Micheal Lindqvist och Filip Sandberg, är kontraktslös kan han välja fritt bland klubbar i SHL och övriga Europa.
Det självklara valet skulle rimligtvis vara Växjö där Martinsson firat stora triumfer men frågan är om man har plats rent lönemässigt för en back av Martinssons kaliber när en forward, helst en center, lär vara av högsta prioritet.
Jag tror dessutom att Martinsson spelat relativt billigt sett till hans nivå tidigare vilket han inte kommer att göra nu.
Om han kommer hem är han dessutom mer fri mot marknaden och Växjö kan därför inte räkna med att få honom till en rabatterad peng speciellt när Rögle lär göra allt i sin makt för att få hem honom. Är det bästa tänkbara kontrakt som Martinsson är ute efter i SHL är det nog mer sannolikt att han väljer Rögle. Faktiskt.

Jag tror säkerligen att Växjös VD Henrik Evertsson helst ser att Martinsson väljer spel i KHL eller Schweiz för att sedan kunna presentera en långsiktig lösning inför nästa säsong när han dessutom har mer möjligheter att strukturera sitt lag annorlunda. Även om Martinsson är fostrad i Rögle är det i Växjö han gjort sig ett namn och haft en brant utvecklingskurva.

Jag säger i grunden inget om att spelare väljer att åka hem.
Jag är av åsikten att den senaste veckans hemvändare mer är ett tecken på att en del spelare måste ha ett större tålamod innan de tar chansen.
Jag menar.
Spelar man i SHL med en stor roll har man möjligheten att mogna, ta ansvar och etablera sig i landslaget innan man tar steget över.
I regel bör man vara en dominant spelare på SHL nivå för att ens få sniffa på en NHL chans direkt från början.
Jag vet att många spelare och en del agenter tänker, vilket jag kan förstå, att det är nu eller aldrig.
Men så är inte fallet längre.
Jag lovar.
Spelar man regelbundet och tar kliv och större ansvar kommer chansen alltid att finnas.
Den dagen man dock vänder hem från Nordamerika kommer det krävas extremt mycket för att få chansen igen.

Jag hade gärna sett Eric Martinsson i SHL igen men tror nog han tar chansen att testa på spel i KHL eller i den schweiziska ligan.Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny