Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Tre spelare att hålla koll på

Ikväll spelar Tre Kronor sin första landskamp sedan VM guldet i våras med en trupp inhållande många spännande spelare.
Här är de tre spelarna jag är mest nyfiken på inför kvällens match:

Lukas Bengtsson

Foto: Dennis Ylikangas / Bildbyrån /

Lämnade Frölunda efter SM-guldet 2016 som en back med klar NHL potential. Efter två sjukdomsfylld säsonger i AHL vände Bengtsson hem till SHL och den här gången till Linköping för en nystart.
Efter drygt en fjärdedel av säsongen är det bara att konstatera att Bengtsson varit en av seriens bästa backar och att det är uppenbart att det mer handlar om en tidsfråga och rätt läge innan han får chansen på riktigt i NHL.
Kommande veckans matcher blir spännande att följa Bengtsson och jag ser honom som en av toppbackarna som ska få istid i offensiva situationer.

Joel Persson

Foto: Dennis Ylikangas / Bildbyrån /

Förmodligen den bästa värvningen i SHL genom tiderna. Faktiskt.
Nu också landslagsdebutant efter ett drygt år som innehållit SM guld med Växjö, NHL kontrakt med Edmonton och etablerat sig som en toppback i SHL.
Jag ser en mycket mer mogen Persson i år som uppträder mer ansvarsfullt i defensiven.
Visst att poängen inte trillat in som i fjol men ser man till spelet över hela isen anser jag att Persson varit bättre i år än i fjol.

Joakim Nygård

Foto: Dennis Ylikangas / Bildbyrån /

Ingen debutant men det känns som det är första gången som han får chansen på riktigt. Nu bör han kunna få en mer framskjuten roll och medföljande istid. Har en skridskoåkning som ingen är i närheten av och går numera rakare mot mål än tidigare. Duktigt på att utmana man mot man och bör kunna etablera sig som en given Tre Kronor spelare den här säsongen

* * * * * * * * * * * * * * *

Matchen ser ni på SVT med start klockan 18:00

* * * * * * * * * * * * * * *

Fotnot: Djurgårdens Jacob Josefson är lagets största stjärna och den givna ledaren som kommer ha en betydande roll i Tre Kronor under hela säsongen.
Jag anser mig dock rätt säker på hans status och den som på förhand känns som en VM-spelare och därför är han inte med bland ovanstående namn.

* * * * * * * * * * * * * * *

Tack för att ni tog er tid

Sanny