Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Stort för svensk hockey

Att Jeremy Colliton som för ett par år sedan tog upp Mora i SHL redan nu tar över som huvudtränare för Chicago Blackhawks är en stor fjäder i hatten för Mora IK och även för svensk hockey. Faktiskt.

Jag tror knappast att Jeremy Colliton var det självklara valet som ny huvudtränare i Mora säsongen 2013-2014 när han tvingats avbryta sin hockeykarriär i förtid samtidigt som Moras dåvarande huvudtränaren Patric Wener tog rollen som sportchef fullt ut.
Det var tveklöst det bästa beslut den då så härligt frispråkige, numera mer tillbakadragna Peter Hermodsson någonsin gjort med hjälp av påtryckning från Roger Johansson och när han för fyra år sedan presenterade Colliton som ny tränare var han försiktigt optimistisk:
– Jeremy besitter stora ledaregenskaper och är helt rätt person för jobbet i det läge som klubben befinner sig i just nu. Vi har diskuterat med både Roger Johansson samt spelarrådet som alla tycker att det här är en bra lösning. Det här kommer också att ge oss arbetsro för att jobba med en mer långsiktig lösning.

Det sista… Mer arbetsro att jobba med en långsiktig lösning?
Det fick man per omgående med Jeremy Colliton som man tillsammans formade till att nu få chansen som NHL coach.
Det är stort, förbannat stort och som Morasupporter hade jag varit enormt stolt över Colliton och den resa man fick tillsammans och vilken betydelse man haft för varandra.

Innan Jeremy Colliton lämnade Sverige var han hett eftertraktad i SHL där Brynäs lär varit det lag som låg på hårdast men som då istället fick gå på (plan B) och ”the rest is history” både för Colliton och Brynäs.

Medan Rikard Grönborg jobbar hårt för att försöka få ett jobb i NHL, som den första svenska huvudtränare någonsin, känns Colliton nästan som en svensk efter sin tid med Mora.
Han har formats delvis av det svenska lite rundare ledarskapet där man genuint bryr sig om människan bakom spelaren. Jag håller tummarna för Jeremy Colliton och hans eventuella framgång kan kanske, kanske bana väg för Rikard Grönborg.

Sträck på er alla Morasupportrar och grattis till att ni format en huvudtränare i NHL.

Bild: Twitter
Jeremy Colliton är det närmsta vi kommit en svensk huvudtränare i NHL.

Tack för att ni tog er tid

Sanny