Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Säsongens första offer

Där rök säsongens första tränare i SHL och det var, trots bättre spel, på slutet Brynäs som valde att agera genom att sparka Tommy Sjödin och Janne Larsson.
Ett inte helt enkelt beslut med två trotjänare och legendarer för klubben.

För några veckor sedan var det sportchefen Stefan Bengtzén som fick lämna och nu alltså både Tommy Sjödin och Janne Larsson som ersätts av deras kollega och Sjödins assisterande tränare Magnus Sundqvist.
Det här förstärker bara min bild som jag haft kring Brynäs en längre tid som en klubb i brist på identitet på isen.
Hur vill man egentligen spela, hur vill man uppfattas, hur…
Ja, det är i grunden många frågor.

Jag är inte av åsikten att Tommy Sjödin gjort ett dåligt jobb med materialet han har förfogat över bortsett från att han möjligtvis fått ut väldigt lite av sitt kollektiva försvarsspel med ett i grunden väldigt bra, om än felbyggd, backsida.
Med begränsad insyn i den dagliga verksamheten reserverar jag mig med att konstatera att det är ett gigantiskt misslyckande för alla parter.

I samband med kaoset som blev efter den högst märkliga rekryteringen av Roger Melin i fjol fick Tommy Sjödin och Janne Larsson snabbt ta större ansvar och jag vet att Brynäs undersökte och verkligen scannade av marknaden men att valet tillslut föll på att behålla Sjödin, till stor del på grund av att marknaden helt enkelt inte hade något vettigt att erbjuda.

Nu är det Magnus Sundqvist som tar över och han står för en strikt och stabil defensiv i grunden och det är något Brynäs måste förbättra.
Men.
Det är väl trots att Sundqvist som basat över backarna som är den lagdel som underpresterat?
Min uppfattning är dock att Sundqvist haft en rätt begränsad roll och ser man till arbetssätet i båset har Sjödin och Larsson kommunicerat mycket vid avblåsningar medan Sundqvist tillsynes haft en mer tillbakadragen roll.
Nu är det han som ska sätta an tonen hur Brynäs ska spela.
Och jag menar.
Hur ska man spela, hur vill man uppfattas…
Det är många frågor kring Brynäs nu.

Tommy Sjödins vara eller inte vara är inte klubbens största problem.
Man måste hitta sin identitet igen.
Jag som har som jobb att sätta mig in i och se hur lag vill spela har de senaste åren inte haft en aning vad Brynäs vill stå för på isen.
Det är minst lika viktigt att man hittar en identitet som att man börjar vinna matcher. Faktiskt

Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny