Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Ett öppet brev

Efter mitt blogginlägg igår med kritik mot Hockeyettan och dess vårdslösa spel har man nu svarat med ett öppet brev där man tydligt tar krafttag mot Hjärnskakningar och saker man trycker på är följande:

# Information om respekt för varandra på isen

# Kommunikation och utbildning

#Ledarskapsfråga – rätt budskap till spelarna

#Hårdare bestraffningar och längre avstängningar

#Tillse att alla matcharrangörer har medicinsk kunnig och utbildad personal 

#Utbilda sjukvårdare med kunskap om hjärnskakningar så rätt behandling ges direkt

#Inga dispenser för arenor med ”hjärnskaknings-plexiglas” efter en kortare tid med dispenser för att investeringarna i ”mjukt” plexiglas ska finansieras

#Samverkan med övriga disciplinnämnder. 

Jag uppskattar svaret och hoppas att man kan föra ut informationen tydligare till ledare och klubbar.  Viktigt att man samlar disciplinära ärenden under samma paraply.
Som det är nu är det fyra olika Disciplinära nämnder som tilldömer straff i de olika regionerna.

Efter blogginlägget igår har jag varit i kontakt med spelare och ledare från lag i SHL, Hockeyettan och Superelit. En klubb har på sitt J20 och J18 lag åtta registrerade hjärnskakningar under knappt en femtedel av säsongen.
Med nuvarande tempo betyder det rent statistiskt att varje spelare i de juniorlagen kommer drabbas av en hjärnskakning.
Det kan aldrig få fortgå.

Jag upplever att SHL är renare och mer respektfull än tidigare men att det nedåt i systemen är fullständig kaos. Därför är Hockeyettans budskap viktigt precis som det är att ledare i juniorlagen från den södra serien igår fick sitta ned och titta på tacklingar som delats ut i år. Det var ett ”wake up call” om jag förstått det rätt.

Den här frågan är större och viktigare än vilket licenskrav som helst (även om jag inte gillar de) och hockeyns absolut viktigaste och mest prioriterade fråga just nu.

Tack för att ni tog er tid

Sanny