Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Det handlar om utbildning

Inledningen på årets Hockeyettan har varit stundtals riktigt brutal och ful.
Så till den grad att en gräns har passerats och det är på allvar dags att börja städa upp.

Jag är som bekant glad i Hockeyettan eftersom mitt hjärtans lag Huddinge spelar där men jag är också väldigt betänksam när jag ser vad som händer.
Spelet är på tok för ovårdat och respektlöst och vad gäller spelarnas säkerhet finns det ingen som tar ansvar.
Det är dags att ta i med hårdhandskarna och städa upp. Döma ut kännbara straff till spelarna och även om jag vet att det rent juridiskt är svårt måste man se över möjligheten att även stänga av tränare.

Senast igår var det en incident som kan få förödande konsekvenser.
Enköpingsspelaren Eric Berkerud satte upp en armbåge på Gripens Marcus Lindblom som sänkte Lindblom så till den grad att han fan såg ut att vara livlös för en stund på isen.
Är det tufft?
Tar man som ledare avstånd från skiten?
Se situationen här

Antalet hjärnskakningar i Hockeyettan lär ha ökat lavinartat även om jag aldrig lär kunna få statistik svart på vitt som backar upp det.
Jag läste en siffra att det skulle röra sig om närmare 30 under uppstarten på serien och även om den inte är bekräftat så törs jag nog skriva under att siffrorna ligger där i kring.
Hockeyettan är en utvecklingsliga, inte elit. Alltså utbildning.
Med tanke på att den innehåller 47 lag, uppskattningsvis drygt 1000 spelare, är det förståligt att kvalitén varierar.
En utbildning handlar till stor del vad som är rätt och fel, vad som är att respektera en motståndare, vad som är tufft spel precis som det är att utbilda spelteknisk kvalitéer.
Det är i mångt och mycket många duktiga spelare med ambitioner, ett fåtal lag skulle jag vilja påstå som ens är kapabla att gå upp. Det gör dock inte serien meningslös, långt därifrån.
Hockeyettan fostrar mängder med duktiga spelare uppåt i näringskedjan och hockeyn som spelas är stundtals riktigt underhållande.
Men karriärer ska inte få förstördas för att vi ger fan i deras säkerhet.
Nej, Jag har sett för mycket skit i år.
Det är dags att sätta ned foten.

https://twitter.com/RoadLaker/status/1051558096357724162

Straffen för de incidenter som sker måste få större konsekvenser.
För som det är nu får spelarna sitta av några matcher och några böter är såklart inte att tala om eftersom de flesta av spelarna knappt tjänar pengar.
Korrelationen mellan mindre skickliga spelare och hjärnskakningar är stor vilket betyder att ordet respekt måste präntas in än mer lägre ned i åldrar och framförallt divisioner.

Gå hårt åt de lag som gjort upprepade situationer. Stäng av spelare, tränare och till och med poängavdrag (jag vet det är juridiskt omöjligt).
Det handlar om utbildning och om man jämför Hockeyettan med Hockeyallsvenskan och SHL är det en tydlig skillnad hur respektlöst spelet faktisk är i Hockeyettan och nu är det dags att inse det och även få spelare och ledare där att förstå vad konsekvenserna kan bli efter det brutala spel som många påvisat.
Och jag tänker inte ens gå in på Tegs lagfest men dessvärre ger den en rätt talande bild för hur mycket respekt som finns för varandra där ute.
Här har Hockeyettan som organisation ett förbannat stort ansvar något man misslyckats med.
Kanske bättre att fokusera på spelarnas säkerhet än att skriva löjliga och totalt icke genomarbetade förslag, som inte ens var förankrad, om att lägga ned Hockeyallsvenskan.
Upp till bevis nu Ronnie Glysning, ordförande på Hockeyettan.
Du kan ju knappast vara nöjd med det du sett va?

Tack för att ni tog er tid

Sanny