Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ser gärna en avstängning

Inför årets upplaga av Campions Hockey League var det svenska spelarfacket SICO oroliga över sina klienters säkerhet och skrev därför ett öppet brev med anledning av det lama straff som delades i samband med överfallet på Brynäs Daniel Paille i fjol.

Igår skedde, enligt mig, en vårdslös tackling på Skellefteås Patrik Norén som är precis den typen av tjuvsmällar som hockeyn måste stävja.
Jag kan inte se något som helst positivt med den här typen av tacklingar och hockeyn skulle inte innehålla mindre känslor eller passion om man aktivt jobbade med att ta bort dessa smällar.

I tacklingssituationen är det uppenbart att vit nummer 81 Lucas Lessio inte bryr sig om pucken utan är enbart ute efter att dela ut en tjuvsmäll…


Vilket blir än mer tydligt vid det här läget då en uppenbart frustrerad Lessio skiter i pucken för att dela ut en tjuvsmäll och dessutom kommer in i situationen som tredje spelare.
Detta efter att Lessio haft ett byte på 44 sekunder i fem mot tre och fem mot fyra samt precis blivit neddragen av Johan Alm framför mål.

 

Nu ska inte tacklingens kraft träffat huvudet, om jag förstått det rätt, utan Patrik Norén ska ha hunnit parera och skydda sig själv så den tog i axeln men det är av sekundär betydelse.
Jag har respekt för att många i Skellefteå anser (förmodar jag) att tacklingen var okej men deras sätt att se på en tackling på skiljer sig en del från mitt synsätt.

I min bok är detta en avstängning på grund av att intentionen med tacklingen är för att faktisk märka en spelare genom att dela ut en tjuvsmäll. Det medför en stor skaderisk och här tycker jag att hockeyn kan ta krafttag.
Jag som följer SHL dagligen anser att den här typen av tacklingar numera inte är vanligt förekommande något som den var för fyra, fem år sedan och som man då inte brydde sig nämnvärt om.

Det ska bli intressant och se vad CHL anser speciellt med tanke på hur det såg ut i fjol.
Går den här obemärkt förbi kommer fler liknande situationer att göra detsamma vilket på sikt är en fara för spelarnas säkerhet något som vi inom svensk hockey värnar hårt om.

Fotnot: Vill du se tacklingen i sin helhet finns den en timme och 19 minuter in i detta klipp.

Tack för att ni tog er tid

Sanny