Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ett modigt val- fler bör ta efter

Djurgården värvar hem publikfavoriten och förbereder sig på ett (hockeyliv) utan storstjärnan Andreas Engqvist på plan.

Redan inför säsongen var Djurgården en av favoriterna och trots skadan på Andreas Enqvist har man övertygat stort. Att man dessutom nu värvar hem publikfavoriten (enligt alltid trovärdiga Hockeysverige.seAxel Jonsson Fjällby gör ett redan bra lag ännu bättre och dessutom hör jag ryktesvägen att man nu undersöker marknaden på centrar med risk av tvingas klara sig utan Engqvist.

Även om jag hade Djurgården som en av favoriterna har man likväl övertygat på mig. Förstakedja med Jacob Lilja, Jakob Josefson och Daniel Brodin har varit seriens i särklass bästa kedja inledningsvis. Bakom den kan man nu mönstra fjolårets succékedjan med bröderna Marcus- och Jonathan Davidsson tillsammans med Axel Jonsson Fjällby. I en tredjekedja har man då både Dick Axelsson och Niklas Bergfors. Lägg därtill att Emil Bemström inlednings visat att han kan bidra och gjort det föredömligt i framförallt powerplay som Djurgården fått fart på efter år av bedrövelse.

Dessutom har Djurgården det mest fungerade spelsystemet och för tillfället den verksamhet som utvecklar spelarna bäst. Jag baserar det på det faktum att sett till spelare för spelare var man det lag som hade den brantaste utvecklingskurvan i fjol. Numera är spelare som Henrik Eriksson, Jesper Pettersson och Olle Alsing (ny för i år) stabila och pålitliga spelare i SHL.

Att Djurgården lyckas få hem en spelare av Axel Jonsson Fjällby kaliber som dessutom är bekant med sättet man spelar och tränar är ovärdeligt. Dessutom förmodligen till ett helt okey pris sett till vilken uppsida som finns. I en marknaden som annars är begränsad där Örebro och Skellefteå ryktesvägen hör sig för vad marknaden har att erbjuda samtidigt som Rögle garanterat måste värva. Och inte lär Henrik Evertsson sitta med armarna i kors nere i Växjö med en för tillfälligt aningen trubbig offensiv?

Väldigt kul för svensk hockey att Axel Jonsson Fjällby väljer vägen via SHL till NHL. Det modet borde fler ha.

Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny