Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Wow. Vilken utveckling

Lämnar Luleå för den här gången efter en kväll som jag hade stora förväntningar på.
Här är min samlade tankar.

# Det var inte så där hett, grinigt och känslomässigt som jag sett tidigare när lagen drabbats samman. Jag hade nog förväntat mig en helt annan intensitet och att Luleå skulle köra på lite mer än vad man gjorde.

# Skellefteå blir att räkna med. Om man nu inte redan visste det. Man har en mycket mer strukturerad defensiv och stängde gång efter annan ned passningsvägar och all form av tempo för Luleå i mittzon utan att man för den delen blev ett passivt lag.

# Andreas Wingerli är nog den spelare i SHL, så här långt, som jag upplever tagit störst kliv den här säsongen. Mycket modigare och delaktig i spelet, vill alltid ha pucken och är ständigt spelbar, löser situationer i egen zon och är farligare framåt än tidigare.

# Skellefteåbacken Emil Djuse kommer spela i landslaget den här säsongen. Ännu en spelare man format i backfabriken och jag minns många var rätt kritiska när man värvade in Djuse från Modo 2016.

# Luleås brist på offensiv spets är märkbar. Avsaknaden av toppspelare som Niklas Olausson, Patrick Cehlin och Isac Lundeström är för stor för att kunna hota topplagen.

# Inför säsongen fanns det högt ställde förväntningar på en spelare som Robin Kovacs. Jag ser nu bara en spelare som är skuggan av vad han var i fjol och frustrationen är påtaglig. Klart att Kovacs drabbas när man saknar centrar av klass men likväl kan man kräva mycket mer. Här handlar det för Kovacs att börja med det enkla och bygga därifrån. Nu försöker han med svåra saker för att komma in i matcherna och synas. Ingen tvivlar att potentialen finns där men just nu är han inte i närheten av den nivå jag eller garanterat han själv förväntade sig.

# Jag visste att Erik Gustafsson skulle var bra. Men så här bra? Knappast. Han är dominant över hela isen.

# Juhamatti Aaltonen gjorde ingen storstilad insats men nog kommer han komma mer och mer och jag tror fortfarande att det bor en matchvinnare i den finska artisten.

# Den beryktade ljud- och ljusshowen gjorde mig inte besviken. Det ryktas om att man endast utnyttjat 30% av dess fulla kapacitet. Gillar det skarpt

# Under de första fem minuterna var båda klackarna tysta i en protest mot SHL.
Snacka om en märklig upplevelse.

Next stop: Skellefteå och ett av mina favorithotell. Stadshotellet och lite palt. Man måste älska Norrland.

Tack för att ni tog er tid

Sanny