Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Eventuella drömförstärkningar?

Med bara en vecka kvar till NHL premiären börjar så sakteliga NHL trupperna att formas och igår fick ytterligare några svenska spelare beskedet att de får börja med spel i farmarligan.
Det kan eventuellt betyda drömförstärkningar för några SHL lag
.

Jag måste imponeras av envisheten och drivet som tidigare Brynässtjärnan Anton Rödin har visat upp. Jag vet inte för vilken gång i ordningen han försökt att slå sig in i NHL och nu senast med Anaheim.
Han är nu uppsatt på waivers vilket betyder att de andra 30 NHL lagen har 24 timmar att plocka upp honom. Den chansen är nog rätt minimal.
Kan det betyda att Rödin faktiskt vänder hem till SHL redan nu?
En sak känns säkert.
Jag tror inte Rödin vid 27 års ålder är beredd att ”harva” i farmarligan, en resa han tidigare gjort ett par svängar.
I fjol spelade Rödin i schweiziska Davos och det är såklart inte omöjligt att han vänder tillbaka dit. Samtidigt sitter Davos redan på fem importer och med reglerna kring importspelare säger att endast fyra av dessa får spela varje per match.
Nog hade det varit spännande om Rödin valde att komma hem och göra en omstart i sin karriär innan han eventuellt tar steget till KHL och de riktigt stora pengarna.
Om Brynäs lyckas presentera en intressant lösning ser jag det inte som helt otänkbart att han faktiskt spelar i SHL den här säsongen.
Med den kapaciteten han besitter snackar vi om en toppspelare i SHL och det skulle ge Brynäs en helt annan dimension i sitt spel.

Även Axel Jonsson Fjällby och Rasmus Sandin skickades ned till AHL.
Enligt hockey gudfader Bob McKenzie handlar det i Sandins fall om att Toronto ville se honom några matcher i AHL innan man tar ett beslut.

https://twitter.com/TSNBobMcKenzie/status/1045006511687135233

För Rögle skulle det vara en rejäl jackpot och få hem Rasmus Sandin som är den spelskiliga back som man saknar sedan Cody Curran haft stora problem med tempot i SHL.
Sandin är en spelare som kommer göra skillnad för Rögle. Det är jag säker på.

Vad gäller Axel Jonsson Fjällby är min uppfattning att han kommer bita ihop och köra i farmarligan för att eventuellt få chansen längre fram.
I hans fall är han har han inget befintlighet kontrakt i Sverige vilket i praktiken betyder att han skulle kunna gå till vilken klubb som helst i SHL om han väljer att flytta hem.
Nu är jag dock övertygad om att Djurgården ligger honom närmast om hjärtat och hade jag varit i sportchefen Joakim Erikssons kläder hade jag haft en väldigt nära kontakt med honom och fungerat både som ett stöd men också en trygg plats om han vill skjuta på NHL drömmen en säsong.
Jag har själv spelat i farmarligan och i Hershey Bears där Washington har sitt farmarlag. Det är inte så jäkla kul där i november, december. Jag lovar.
Med Jonsson Fjälby i laget skulle Djurgården få en löjligt vass offensiv oavsett Andreas Engqvist medverkan eller ej och än mer cementera sig som laget att slå.

Det är lov att drömma vilket jag tror att Brynäs, Rögle och Djurgården gör just nu.

Tack för att ni tog er tid

Sanny