Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hoppas rivaliteten finns kvar

I kväll spelas den andra omgången i SHL och trots att serien knappt ens har börjat finns det likväl mycket spännande att se fram mot.
Det är något speciellt med fulla omgångar vilket vi kommer att få se mycket av i år.
Med andra ord. Sju matcher och många spännande vinklar.

Som spelare minns jag att man inte alltid kände det lugn man kanske förmedlade under de inledande matcherna.
En bra start ger en positiv känsla i gruppen som i sin tur ger arbetsro och harmoni.
Det är ett stadie som elitidrottare ofta beskriver som ”att man inte behöver tänka” och ”allt flyter på”.
Bakom ligger såklart hårt jobb men inledningen av säsongen kan påskynda gruppens process och sammanhållning tillskillnad från några förluster då individer blir oroliga och vill ta egna vägar.
Av just den anledningen är säsongsinledningen alltid lika spännande.

Kvällens matcher:

TimråVäxjö

Hemmapremiär för Timrå efter fem år i Hockeyallsvenskan när man ställs mot mästarna Växjö. Timrå gör om lite i sina formationer och en seger skulle ge självförtroende och en form av arbetsro. Kedjan Ludvig Rensfelt, Sebastian Collberg och Vilmos Gallo var den enda som fungerade senast och trots förlusten finns det mycket positivt att ta med sig från framförallt den sista perioden.

FärjestadSkellefteå

Kul att de här två lagen ställs mot varandra så tidigt och kanske kan den rivalitet som bygges upp under kvartsfinalen i fjol leva vidare.
Tommy Samuelsson kommer ”hem” och både Marcus Svensson och Jesper Olofsson möter sitt tidigare lag. Olofsson är nog den som har mest att bevisa efter att ha haft en undanskymd roll i två år med Skellefteå. I premiären mot HV var han en av Färjestads bästa och stod för två poäng.
Skellefteå imponerade i premiären mot Rögle och inte direkt oväntat var man anförda av Joakim Lindström som i fjol mot just Färjestad var i händelsernas centrum.
Skellefteå har en helt annan offensiv bredd i år än man hade i fjol och håll koll på backen Filip Berglund som fick ett form av genombrott i slutspelet i fjol och var dominant i lördags.

LuleåÖrebro

Hemmalaget saknar fortfarande Isac Lundeström och Patrick Cehlin men får tillbaka både Daniel Sondell och fjolårets målkung Emil Larsson som då svarade för fina 23 mål.
Luleå inledde svagt i premiären men blev bättre desto längre matchen led. Det jag såg av Jack Connolly senast var det bästa jag sett amerikanen prestera under hans fem år i SHL.
Örebro väljer att ge Stefan Steen chansen i mål och tydligt att man vill ha igång båda målvakterna.
Centerbristen som var påtaglig inför premiären blev än värre när Christoffer Mastomäki skadades mot Mora. Det kommer inte vara hållbart över tid.
Revansch att vänta för Anton Hedman som i fjol ratades av just Luleå? I Örebro har Hedman gjort succé och svarade bland annat för tre poäng i premiären mot Mora.

MoraMalmö

Nödvändig förstärkningar har gjorts av masarna under veckan. Spencer Abbott ansluter senare medan Ryan Johnston från Luleå är redo för spel. Det är en bra värvning och Johnston kommer få ut mer av sitt spel i en större roll än vad han hade i Luleå.
Malmö spelade inte i lördags och är ett lag som är svårplacerade.
Jag är spänd på att se hur det här laget kommer se ut och döma av det jag sett under CHL ser det ändå rätt lovande ut.

DjurgårdenRögle

Båda lagen förlorade i premiären och ett av lagen kommer således att stå med två raka förluster efter ett par matcher. Absolut inte på något sätt någon kris men det är ändå två lag med stora förväntningar på sig.
Djurgården var under stora delar av matchen bättre än Frölunda i lördags men tappade mycket av sitt spel när powerplayet var svagt.
Rögle gjorde en bra mycket bättre insats än vad 1-5 på tavlan visade mot Skellefteå.

BrynäsFrölunda

En stabil defensiv och Johan Mattsson i mål grundlade Frölundas seger i lördags medan jag tycker att Brynäs gjorde en bra första halva i Luleå i lördags.
För tidigt att prata om press men efter en svag försäsongen och Rögle borta på lördag känns kvällens match väldigt viktig för Brynäs. Det vet man som spelare också.

LinköpingHV71

Hur värdar man Linköpings seger mot Timrå i lördags?
Svar kanske redan kommer ikväll. Glädjande var att fler spelare visade upp ett positivt spel. Nick Sörensens två mål och Adam Brodeckis tre poäng gav förhoppningar om nödvändig offensiv bredd.
Noterbart var att Broc Little lämnade isen poänglös.
HV gjorde en bra första period mot Färjestad senast men utöver det var det inte mycket att glädjas över bortsett från Felix Sandströms fina målvaktsspel.
HV’s förstakedja med Mattias Tedenby, Marcus Ljung och Simon Önerud måste spela på en högre nivå. Jag tycker att HV stundtals såg aningen tröga ut i sitt spel och som Mattias Tedenby själv beskrev det efter matchen mot Färjestad:
”De (Färjestad) ser ut som en Ferrari, vi var Fiat”

* * * * * * * * * * * *

Matcherna ser ni som vanligt på Cmore och Sportkanalen.
Klockan 18:30 börjar uppsnacket inför kvällens matcher.

Tack för att ni tog er tid

Sanny