Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lanserar ett namn värt att fundera kring

I och med kritiken som riktats mot Ulf Rönnmarks jobb som domarchef är jag tämligen övertygad att SHL ser över eventuell namn som skulle kunna ersätta alternativt backa upp Rönnmark. Jag tror mig ha hittat det perfekta namnet.

Sedan nyheten briserade och skakade om hela SHL (faktiskt) om domarnas missnöje med sin chef Ulf Rönnmark lär det ha varit aktivitet på SHL’s högkvarter vid Globen.
Jag är inte av åsikten att Rönnmark måste bort till vilket pris som helst utan att han kan sitta kvar men att man anställer ytterligare en person vid sidan.
Den personen behöver nödvändigtvis inte varit domare själv men ska såklart ha en gedigen bakgrund inom sporten.
Gärna med kunskap hur spelare, ledare och media fungerar. Gärna i närtid för att vara uppdaterad kring dagens hockey.
Nu kanske ni tror jag ska lyfta fram mig själv va?
Knappast.

Jag har funderat några dagar och desto mer jag tid jag ägnat tanken desto mer övertygad är jag att Thomas Johansson är rätt man.
Få människor jag har stött på genom åren med ett större intresse för hockey och alla dess aspekter.
Efter att ha spelat över 684 SHL matcher, jobbat inom media och nu senast som sportchef för Djurgården känner jag att det är ett namn att fundera kring.
Thomas är också enormt driven och låter inte saker vänta, han är duktig på att prata och få människor omkring sig att må bra.
Jag tror han kan bygga ett team av domarna på ett mycket tydligare sätt och snabbt kunna sätta sig in i deras situation och skapa förståelse.
Jag ser därför inte att det skulle vara omöjligt att ha kvar Rönnmark eftersom jag anser att han gjort ett bra jobb kring regler och spelarnas säkerhet tillsammans med SHL.
Han kom in i fjol och såg genast över regel kring spelare i målgården som tidigare varit ett stort problem.
Han pratade om mänsklighet och domarnas komplexa situation och har också varit runt bland klubbarna och pratat om bland annat den nya bedömningen kring blindside.
Med det sagt så överskuggar det självklart inte missnöjet och det brev vi fick ta del av förra veckan från domarna.

Jag tror dock på en lösning där man förstärker rollerna som domarchef och fördelar ansvarsområde.
I den rollen är jag övertygad om att Thomas Johansson skulle vara ett klockrent och respekterat namn även bland domarna medan Rönnmark skulle kunna hålla en tightare kontakt med klubbarna och fokusera mer kring regelfrågor. Förutsatt att han själv vill och verkligen brinner för en personlig revansch.

I det här läget måste man satsa på domarna i en ännu större utsträckning för att kunna sätta än högre krav och på sikt få en större utveckling. Då medför det merkostnader som jag tror kommer ge avkastning över tid.
Om domarna ska ges chansen att följa spelarnas individuella utveckling måste de också ha en större möjlighet och få jobba närmare sina chefer med feedback, förtroende och givetvis också mentala tränare.
Satsa hårt på domarna.
Då pratar jag inte om vad de tjänar i månaden utan vad de får för möjligheter till individull utveckling på och utanför isen.

Thomas Johansson har rutin som spelare, ledare och stor erfarenhet hur media fungerar. Jag tror han vore ett bra namn att stötta upp som en av två domarchefer.
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny