Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En nödvändig timeout

Det är såklart det enda rätta att domarchefen Ulf Rönnmark tar timeout från sin roll för att kliva tillbaka och fundera över sin framtid. För där bakom finns det en människa som fått utstå hård kritik de senaste dagarna i grunden riktat mot honom som person.

Det går ju såklart att diskutera det faktum att den här soppan drogs i offentligt ljus och i grunden anser jag att dessa saker ska skötas internt.
Men, som jag var inne på tidigare.
Det kanske inte ens var möjligt.

Likväl är det en jobbig situation och jag hoppas verkligen att det över tid kan vara positivt för alla inblandande även om jag har förståelse för att Ulf Rönnmark lär behöva hjälp och stöd från sin arbetsgivare på samma sätt som det är självklart att domarna ska ha detsamma

När jag under min aktiva karriär fick utstå kritik skilde jag ofta på sak och person vilket gjorde att jag inte ofta tog åt mig eftersom det var saker jag gjort som kritiserades.
I min nuvarande roll kan det vara svårare men något man får lära sig hantera.
Av den anledningen har jag heller aldrig några problem att kritisera spelare eftersom det är saken jag kritiserar och inte själva personen.

Rönnmarks senaste vecka har varit tuff och han behöver ta ett steg tillbaka och fundera precis på samma sätt som domarna och SHL måste göra.
Jag hoppas och tror att det kommer något positivt ut av denna soppa.
Att bli uthängd på det här sättet som Rönnmark blivit skiljer sig rejält från när han tex dömde då han kritiserades för sina beslut på isen och inte behövde ta åt sig som person.
Därför måste han ha stöd och uppbackning oavsett om han blir kvar som domarchef eller ej.

Säsongen är drygt två veckor bort och krafterna måste mobiliseras.
Klart att detta inte varit en optimal uppladdning för någon inblandad.

SHL måste snabbt hitta ett sätt att stötta både domarna och Ulf Rönnmark.
Det hoppas jag verkligen de gör.
För just nu har den här soppan bara förlorare men över tid kanske det var en väckarklocka alla behövde.

Ulf Rönnmark hat tagit en nödvändig timeout och under en tid framöver, oavsett roll som domarchef eller ej, behöver han stöd från sin arbetsgivare.Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån /

Tack för att ni tog er tid

Sanny