Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hoppas fler tar efter

Det är tillfällen som detta som hockeyn gör mig glad. Ett intiativ som måste hyllas och lyftas fram så förhoppningsvis andra tar efter.

Svenska mätarna Växjö Lakers gör de mesta rätt på isen vilket om inte annat fjolårets dominas vittnar om. Det är en sak, men ur ett samhällsperspektiv är initiativet som presenterades igår viktigare än ett SM-guld. Faktiskt.

”Växjö Lakers tillsammans med SUSAB kan nu presentera en unik satsning inför kommande säsong där barn födda 2012 och 2013 erbjuds att börja spela ishockey i Lakers Hockey Stars kostnadsfritt under de två första åren. Dessutom får man en komplett utrustning, även den helt utan kostnad.”

Det ger människor som annars kanske inte skulle haft möjligheten chansen att testa på vår underbara sport, få känna gemenskap, tillhörighet och framförallt utveckla ett intresse.
Jag hoppas att fler tar efter och lyckas skapa samma möjligheter för fler tjejer och killar.

Jag har tidigare varit inne på att SHL klubbarna kan ta ett större ansvar i samhället även om många redan gör det väldigt bra.
Ett intiativ som jag hoppas att fler tar efter i år som dessutom borde vara väldigt lätt att driva igenom är det som Djurgården gjort ett par år.
I samband med att man delar ut matchens spelare skänker denne 5000 kr till ett valfritt välgörande ändamål.
Lek med tanken att alla 14 lag skulle göra detsamma.
Det skulle ge 35 000 kr per omgång och under en grundserie lite drygt 1,8 miljoner.
Då snackar vi.

Fotnot: Jag vet att det finns andra klubbar där hockeyn är gratis att testa på det första åren men initiativet att man får en utrustningen är mig veterligen unikt.

Tack för att ni tog er tid

Sanny