Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ett långfinger till Brynäs

När Chicago Blackhawks tidigare i veckan skrev kontrakt med supertalangen Adam Boqvist tyckte jag det var både tråkigt och synd för svensk hockey.
Nu kan jag inte tyda de på något annat sätt än att mäktiga Blackhawks skickar upp det längsta av fingrar mot Brynäs när man anser att utveckling är bättre för den 17-årige supertalangen i (trumvirvel)… den kanadensiska juniorligan.

Okej.
Exakt vad som skett och vilket förtroende som Adam Boqvist skulle fått i Brynäs råder det uppenbarligen olika versioner om. Helt klart har det inte funnits en tydlig utvecklingsplan för Boqvist på samma sätt som det tex fanns för jämnårige Rasmus Dahlin i fjol.
En sak är säker. Jag kan inte tolka det på något annat sätt än som ett misslyckande för Brynäs.
Adam Boqvist, hans agent (som säkerligen presenterat olika lösningar där Brynäs tidigt var huvudalternativet) och Chicago Blackhawks ansåg inte att Gävle var ett ställe att utvecklas på och att det knappast fanns förtroende till en betydande roll och speltid.
Att svensk hockey ska mista en talang utöver det vanliga till den kanadensisk juniorligan känns såklart inte alls bra vilket dock OHL laget London Knights och dess General Manger Rob Simpson knappast är överens om:
– När vi draftade Adam Boqvist (i Juniorlgans draft) förra året var vi väldigt optimistiska över att han en dag skulle komma till London. Vi vill uppmärksamma Stan Bowman och Chicago Blackhawks för att de gått med på att skicka honom hit för att han ska fortsätta utvecklas mot en framgångsrik NHL-karriär.

Med andra ord.
Chicago Blackhawks anser att Boqvist utveckling sker i en större och bättre utsträckning om han får spela regelbundet mot juniorer än mot seniorer som i SHL.
Jag kan inte tolka det på något annat sätt än att man anser att Brynäs är ett ställe som hämmar hans utveckling.
Det är en långfinger mot Brynäs organisation som inte går att misstolka. Synd för svensk hockey även om Brynäs anser sig ha sju backar för Boqvist i laguppställningen.

Som sagt.
Att tappa en talang av denna kaliber till en juniorligan vänder sig en aning i magen och något jag verkligen hoppas att Brynäs rannsakar sin verksamhet kring.

Adam Boqvist är förlorad för svensk hockey tidigare än förväntat. Att det sker till den kanadensiska juniorligan tolkar jag som ett bevis mot Brynäs individuella utbevklingsplan för Boqvist

 

Fotnot: Adam Boqvist kan således ta en plats i Chicago redan kommande säsong och då inte skickas till OHL och London Knigts.

Tack för att ni tog er tid

Sanny