Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gillar vad jag ser och hör

Sedan bröderna Cam- och Chris Abbott tog över Rögle i november har jag känt att en stor framtidstro återigen präglar klubben.
Nu har man också spänt bågen ytterligare och siktar på att vara ett lag för den över halvan.
Ambitionen är god men det finns garanterat elva andra klubbar i SHL med samma målsättning.

Jag gillar drivet från Rögle och ambitionen att allt är möjligt.
Jo visst har man värvat några intressanta spelare men dem satsar också långsiktigt både på dagens- och morgondagens Röglespelare.
Fenomenale Andreas Westerlind på Hockeymagasinet reste till Ängelholm och gjorde ett reportage (läs här) om den satsning man nu gör.
Och det är precis detta som möjliggörs med en ökad pengapåse (det berömda TV-avtalet) och något som klubbarna i en större utsträckning satsar på.
Dels ger det spelarna större möjlighet till individuell utveckling och Rögle som klubb blir mer attraktiv för unga (Nils Höglander) som äldre spelare.
Jag var aningen frågande varför Höglander valde att lämna AIK för Rögle men jag förstår nu varför när man lägger dessa resurser och möjlighet till individuell utveckling.
Och just utvecklingen för individuell utveckling har skett i en rasande fart de senaste åren och under min aktiva karriär som avslutades 2013 var detta högst ovanligt.

Rögles nyförvärv från leksand Daniel Bertov drillas av Cam Abbott med fokus på individuell utveckling.Foto: EMIL LANGVAD / BILDBYRÅN /

När sportchefen Chris Abbott pratar om gymmet som byggts, utveckla spelet på liten yta och puckkontroll är det ljuv musik i mina öron.
Den individuella utvecklingen i kombination med ett utvecklat utbildningsbidrag skapar hållbarhet över tid och gör att svensk hockey kommer vara världsledande och fortsätta kunna tävla om medaljer i VM oavsett ålderskull.
Att sedan betala bra för att behålla spetsen kommer även berika den inhemska hockeyn precis som det alltid har gjort.

Hur det kommer gå för Rögle ska bli intressant att se men precis och Örebro upplever jag laget mer spännande än på väldigt länge.
Känns som om det kan bli en rätt härlig säsong att se fram mot.
Om Wayne Gretzky dagar börjar SHL.
Någon mer än jag som längtar?

Till sist: Det kändes som om Washingtons tåg hade gått efter att haft en grymt lag under många års tid.
I år tvingades man också bygga om en smula för att klämma in sig under lönetaket.
Jag har inte tillhört skaran som ständigt ifrågasatt Alexander Ovechkin med det sagt har jag sett honom ansluta sent till VM-turneringar med sitt Ryssland och haft mer eller mindre noll arbetsmoral.
Dock måste jag säga.
Jag glädjer mig lite extra med just Ovechkin och Nicklas Bäckström som äntligen får vinna.
Och Bäckströms passning till Ovechkin i natt.
Den kan man se hur många gånger som helst.

https://twitter.com/Sportsnet/status/1004905255916564480?s=20

Tack för att ni tog er tid

Sanny