Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Känner en enormt stolthet

Varje lag som vinner guld är på något sätt unik och att därför ranka olika upplagor är inte lönt.
Den här gruppen har haft något speciellt från första början.
Det har varit en känsla som gått och ta på som jag kommer minnas länge.

Sverige har haft turneringens yngsta lag och 13 av spelarna var VM-debutanter vilket i grunden gör bedriften att gå obesegrad genom turneringens tio matcher än mer imponerande.
Det vi sett de senaste veckorna är morgondagens hockey och spelare som Filip Forsberg, Viktor Arvidsson, Rickard Rakell och Mika Zibanejad för att nämna några kommer vara svensk hockeys framtid i många, många år framöver.
Kreativiteten, farten och spelglädjen har genomsyrat laget och coacherna har manat spelarna att våga vilket skapat ett klimat och ett lag som tillsynes haft roligt tillsammans och som det smittat av sig.
Jag kan inte dra mig till minnes att jag någonsin sett ett mer attraktiv Tre Kronor än årets lag.

Jag känner en enormt stolthet över svensk hockey som såklart ligger mig varmt om hjärtat.
Maken till marknadsföring spelarna gjort för sig själva och svensk hockey på bästa sändningstid och med den smittsamma spelglädjen har förgyllt oss i sommarvärmen de senaste veckorna.

Som alltid vid guld är det många personer som ska lyftas fram och hyllas, med all rätt.
Man får dock inte glömma alla ledare i ungdomslagen runt om i Sverige som jobbar ideellt och bidrar till svensk hockeys framgångar.
Ni har sett den hockey som spelats och jag hoppas innerligt ni fortsätter att uppmuntra kreativitet och spelglädje hos alla tjejer och killar.
Det är framtidens hockey.

Som alltid under ett Hockey VM kommer man till insikt med spelarnas storheter som man kanske inte ser till vardags i deras respektive klubblag.
Gruppen har varit väl sammansatt med en backuppsättning av absoluta toppklass med offensiv spets och nya stjärnor (för den bredare publiken) som Arvidsson, Janmark, Forsberg, Rakell, Lindholm, Larsson och Zibanejad.
En spelare som imponerat stort på mig under hela turneringen har varit Jacob de la Rose.
Jag kan väl inte direkt påstå att jag hoppade ur skorna när det stod klart att han vara klar för VM-spel och folk i branschen jag pratade med muttrade lite om att det är väl inget att ta hem till ett VM. Långnäsa till oss alla.
Jacob har visat ett fint och ansvarstagande spel över hela banan som jag verkligen uppskattat vilket gjort doldisen till lite av en ny personlig favorit. Han kommer aldrig få de stora rubrikerna men alla som någon gång verkat i ett lag eller en framgångsrik grupp förstår värdet av den typen av karaktärer.

Till sist: Att avsluta som vinnare är få förunnat.
Igår gjorde legendariske materialaren Anders ”Pudding” Weiderstål sin sista match i Tre Kronor vilket också betydde hans åttonde (!) VM-guld.
Hatten av för ”Pudding”.

Tre Kronor tar sitt andra raka VM-guld efter stor dramatik mot ett Schweiz som var riktigt bra.Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny