Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tidernas bästa värvning i SHL

Växjö ser ut att tappa Joel Persson efter den braksuccé han gjort under säsongen. Från Kristianstad i Hockeyettan till en av SHL’s bästa backar på ett år.
Hur är det ens möjligt?
Nu ser hans resa ut att fortsätta mot Nordamerika och Edmonton Oilers.
Den resan mina vänner saknar motstycke.

https://twitter.com/TSNRyanRishaug/status/996706514055417856

 

Redan under försäsongen med Växjö visade Joel Persson vilka kvalitéer han besatt.
Jag avfärdade de dock rätt snabbt med att ”är det någon gång han ska vara bra är det under försäsongen” och ”vänta tills säsongen börjar på riktigt, då blir det tuffare”.

Joel Persson visade per omgående, ofta i par med stabile Daniel Rahimi, att han hade attribut i sitt spel som var unika och precis det Växjö saknat sedan Cory Murphys glansdagar.
Med sitt lugna spel, kliniska förstapass och uppåkningar visade Persson ingen som helst respekt och sättet han dominerade på blå i powerplay med det oberäkneliga skottet och geniala passningarna blir såklart omöjligt att för landets bästa sportchef Henrik Evertsson att ersätta.

Kollar man rent historiskt är Joel Persson den bästa värvningen som någon klubb i modern tid.
För mellan 22 500 till 27 000 kronor i månaden har man fått en av seriens bästa backar som man dessutom får en säsongs utbildningsbidrag så fort han skriver NHL-kontrakt.
Så mellan tummen och pekfingret har Växjö Lakers haft Joel Persson gratis under en säsong.
Sen kan man kalla Växjö köpelag bäst man vill men faktum är nog att Henrik Evertsson helt enkelt värvat lite smartare och ofta billigare än många andra.
Men någon ny Joel Persson lär han aldrig hitta igen.

Joel Persson har tagit enorma kliv och ser, efter en säsong i SHL, ut att skriva kontrakt med Edmonton Oilers.Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny