Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Boka Sergels Torg

Då så… I och med Nashville-svenskarna och Patric Hörnqvist är årets VM lag spikat och det är såklart hög tid att boka Sergels Torg, Samir och hans kompis Viktor och dessutom se till att stadsminister filar på ett något bättre tal än i fjol.
Eller?

Låt oss bara bryta ned detta lite, stanna upp och andas.
Jag hoppas precis som er som läser denna blogg att Sverige ska ta guld.
Låt oss bara konstatera.
Beroende på hur det går i de sista gruppspelsmatcherna mot Schweiz och Ryssland (eller i grunden inte då man inte vet hur den andra gruppen slutar) kan våra kära kronor ställas mot antingen Kanada, USA, Finland eller (förmodligen) Danmark.
Hand upp alla nu som påstår att finalen är så säker.
Precis, tänkte väl det.

Sverige mot Danmark i Herning eller Köpenhamn.
Ett Danmark som där och då kan skriva hockeyhistoria.
Är det ett drömscenario för Tre Kronor?
Knappast.
Över tio matcher vinner Sverige åtta eller nio så oddsen är goda men nog vore det nervöst då detta stjärntäta lag skulle skulle ha enorm press och allt att förlora mot lilleputten Danmark som på pappret har ett rätt bra lag med en av världens bästa målvakter i Fredrik Andersen.
Mot USA eller Finland då?
Klart ändå att Sverige är favoriter men inte på något sätt att en seger känns given.
Och Kanada törs jag inte ens tänka på.
Ni märker.
Nålsögat är litet och oavsett hur stjärnfylld denna upplaga än må vara är jag inte på något sätt är det vettigt att ta ut en guldmedalj i förskott.

Som Tony Irwing skulle sagt.
MEN.
Klart som tusan att man trots allt skulle se det som ett misslyckande om Sverige ryker i en kvart och förväntningarna på årets lag lär vara högt ställda även internt.
Det kräver dock perspektiv och att vi kan se nyktert på det hela.

# Numera känns VM hetare än på väldigt, väldigt länge bortsett från det faktum att det dock blivit uppenbart att 16 lag är åtminstone två eller till och med fyra för många.
Utöver fina svenska förstärkningar har tjeckerna fått in spelare som David Krejic och David Pastrnak, Schweizarna fått in Roman Josi och Kevin Fiala medan USA fått in sevärda backen Charlie McAvoy.

# Det som är mest intressant för svensk del är att se vilka forwards som får kliva åt sidan när en trio NHL-forwards ansluter.
Eller inte kanske.
Lär nog bli Dennis Everberg, Elias Pettersson och Lias Andersson eftersom coach Grönborg knappast vill skada den fina relation som han byggt upp med alla NHL-svenskar som numera vallfärdar för att spela VM.

# Sveriges backsida är löjligt bra. Med Mattias Ekholm kommer Tre Kronor att match sex backar i form av Adam Larsson och Oliver Ekman Larsson, John Klingberg och Hampus Lindholm, Mattias Ekholm med Erik Gustafsson. Det är en backsida som de flesta NHL-lag hade tackat ja till alla dagar i veckan.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Tack för att ni tog er tid

Sanny