Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nödvändig förändring

Skellefteå värvar en nyckelpjäs i sin jakt på fortsatta framgångar. En nödvändig sådan som blev tydlig att man saknade i år.

Skellefteå tog sig till sjunde final på åtta år vilket är en enorm bedrift och ett facit som i dagens hockeyvärld, med stor omstörtning på spelare, imponerar.
Att man tog sig till final i år var aningen mer överraskande än tidigare år då man setts som en av de stora favoriterna.
Med det sagt.
Man saknade en dimension i sitt spel vilket blev märkbart under finalserien.
Visst. Växjö var bättre på alla punkter men rent taktiskt hade Skellefteå inget motdrag och det är precis där Tommy Samuelsson kommer in i bilden.

Rent taktiskt tror jag det finns få mer slipade än Tommy.
Han ser detaljer i spelet och kan snabbt förändra tex centerns båge i uppspelsfasen för att hitta ytor som ställer motståndarna och det var av den anledningen jag tidigt fick respekt för honom som person.
När han dessutom får jobba i ett redan fungerande team med Stefan Klockare, Bert Robertsson och målvaktstränaren Krister Holm och där verkligen få utrymme för sina taktiska färdigheter tror jag det kommer ge Skellefteå ytterligare spets.
Det gör också att Tommy kan fördela ansvaret på fler personer istället för att ta på sig allt själv som han hade en tendens att göra senast han var i Färjestad. Jag tror dessutom han blev aningen bakbunden 2014 i samband med en trög poängmässig start med just Färjestad och att dåvarande sportchefen Leif Carlsson klev ned i båset och styrde om den offensiva och fartfyllda ambition som Tommy ville implementera. Där och då var min uppfattning att Tommy tappade lite av den hockey han ville spela som hade inspirerats av några tränar-år i Europa.

Huruvida det blir en ny final kommande säsong är såklart för tidigt att spekulera kring.
En sak är dock säker.
Skellefteå står återigen för en stor omsättning på spelarsidan samtidigt som den stomme man haft tidigare inte längre är lika stor eller framträdande (bortsett från Oscar Möller och Joakim Lindström).
Det kommer bli en utmaning att hantera.
Tommy Samuelsson är dock en nyckelpjäs i ett redan fungerade, men tidigare underbemannat, tränarteam.

Foto: Anna-Lena Bergqvist/ BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny