Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vi attackerades med stenar

Tre Kronor avslutar Sweden Hockey games med att möta Finland och en sista chans för några av spelarna att säkra sin VM-biljett. Samtidigt är det derby mellan Hammarby och Djurgården vägg i vägg med Hovet på Tele 2 arena.

Jag tror inte nödvändigtvis det snor publik från varandra men förhoppningvis lär det inte heller uppstå samma dramatik som när jag spelade Sweden Hockey Games 2008. Vi, Tre Kronor, hade precis förlorat mot Tjeckien och skulle lämna Globenområdet när bussen vi färdades i plötsligt bombaderades med stenar. Vi blev tämligen överraskade när några av stenarna small mot bussen. Att vår förlust skulle röra upp sådana känslor förvånade. Vi insåg dock rätt snabb att de maskerade personerna istället var arga Hammarbysupportrara som var ute efter (jag vill minnas) Landskronas supporterbuss. Samtidigt som vi förlorat mot Tjeckien hade Hammarby gjort detsamma mot Landskrona.

Än värre var det dock när jag spelade i Schweiz och min bil blev attackerades med stenar när jag, dåvarande förbundskaptenen Bengt Åke Gustavsson och självaste Pudding färdades i bilen. Då var det kaos. Men det är värt ett eget blogginlägg.

* * * * * * * * * * *

Klockan 15:15 spelar Sverige mot Finland i det sista genrepet inför stundande VM.

Tack för att ni tog er tid

Sanny