Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man är återigen en maktfaktor

Kan vi redan nu ha bockat av säsongens värvning till SHL?
Mycket möjligt faktiskt.
I Jacob Josefsson får Djurgården en center av högsta klass som jag tror kommer vara en av serien bästa spelare kommande säsong. Att man dessutom knyter upp honom på fyra år signalerar framtidstro lång väg.

Årets succélag Djurgården har drabbats av några tunga avbräck i form av Patrik Lundh, Markus Ljungh och Linus Johansson för att nämna några.
Likväl står man sig starka kommande säsong också.
Att Djurgården i praktiken kan mönstra en centeruppställning med Josefsson, Andreas Engqvist, Marcus Davidsson och Lukas Vejdemo andas klass.
Nu ska tilläggas att statusen kring Andreas Engqvist hälsa efter sviterna av en hjärnskakning är högst osäker.

Jag placerade inför årets säsong stockholmarna långt ned i tabellen vilket jag minst sagt fått äta upp.
En sak är säker.
Det kommer jag inte att göra i år.

Det känns som att Djurgården återigen är en maktfaktor i svensk hockey och man har faktiskt nått dit med förhållandevis små medel.
Det är imponerande.
Man är nu blivit en plats där jag tror man i grunden presenterar en bra individuell utvecklingsplan mer än ett fett lönekuvert.

Frågan då.
Hur bra är Jacob Josefsson idag?
Han har sedan han lämnade Djurgården 2010 haft en i grunden defensiv roll och alla vet att hockeyn förändrats under de här åren och i synnerhet farten i spelet.
Jag tror det behövs en anpassningsperiod innan Josefsson känner sig helt bekväm och det får man nog ha viss form av förståelse och tålamod för.
Det man dock ska veta är att hans hockey-IQ är väldig hög och den rutin han skaffat sig gör att Josefsson kommer vara en av seriens bästa spelare över hela banan med nödvändigtvis inte en spelare gör 40 poäng.

Som jag ser det (även om Silly Season är ung) har jag idag svårt att se vilket annat lag som kan matcha Djurgårdens centersida.

Senast Jacob Josefsson spelade i Sverige var 2010 då som en supertalang. Nu återvänder han med stora förväntningar på sina axlar.© Bildbyrån 

Tack för att ni tog er tid

Sanny